Macura: "Ako pobijedimo u četvrtak, naslov je 90% naš"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.5.2008 u 23:16.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zadrani su se s lakoćom obračunali sa Splićanima u prvoj utakmici finalne serije. Neki će reći i prelagano, ali vremena za razmišljanje o onome što je bilo nema previše. U ovoj ubrzanoj finalnoj seriji već dva dana nakon prve utakmice slijedi uzvrat. U četvrtak će tako na Gripama Splićani pokušati uzvratiti Zadranima i vratiti si nadu. Porazna je statistika za Split. U posljednjih 11 susreta Zadrani su zabilježili isto toliko pobjeda, a Splićani bi imali gotovo nemoguću misiju ukoliko sutra izgube. Morali bi pobijediti u sve tri preostale utakmice, od čega čak dvije u Jazinama.

Zadar je u prvoj utakmici pobijedio 76:52, a pobjeda je bila osigurana već u drugoj četvrtini kada su Petrovićevi igrači imali vodstvo od 21 poena razlike. No, teško je očekivati ponovno vrlo lošu predstavu Splita i samo po 26 poena postignutih u svakom poluvremenu. S time se slaže i Splićanin na privremenom radu u Zadru, Jere Macura: "Pobijedili smo ih prelagano, ono u utorak sigurno nije bio pravi Split, pogotovo ne onaj kakav je bio protiv Cibone. Bit će puno teže, jer će oni pred svojim navijačima nastojati uzvratiti. Bit će agresivni pred domaćom publikom i sigurno će se pokušati opravdati za težak poraz u Zadru. No, mi idemo na pobjedu i ako pobijedimo, mislim da je naslov 90% naš."

"Istina, oni su bili odlični protiv Cibone, ali mi nismo Cibona. Mi smo jači od Cibone i sutra ćemo nastojati pobijediti. Moja igra? Uvijek može bolje, ne samo ja, nego cijela ekipa. Nadam se da ćemo sutra ostvariti pobjedu kojom bismo došli na korak do naslova."


Bek Zadra Rok Stipčević u "majstorici" protiv Zagreba bio je jedan od najboljih pojedinaca u bijelom dresu. Protiv Splita nije bio na toj razini. Za 23 minute je postigao pet poena (šut 2/8) uz dva skoka. On je također, kao i Macura, uvjeren da će druga utakmica biti sasvim druga priča: "Druga utakmica će biti sasvim nešto različito u odnosu na prvu utakmicu. Split će zasigurno htjeti pokazati da prva utakmica nije bila njihovo realno izdanje i da mogu puno bolje. Čitam u novinama kako pozivaju navijače i kako žele da Tornada bude što manje. Žele "pakao" u dvorani i da će ići iznimno agresivno i da će se "potući" za pobjedu. Mi ćemo odgovoriti još žešće i još agresivnije na sve njihove provokacije. Kako se kaže, nećemo reagirati korakom natrag, već korakom naprijed, ako treba i dva."

Slaže se s Macurom da bi pobjedom u Splitu riješili mnogo toga: "Utakmicom u Splitu rješavamo puno toga i zato idemo tamo dati sve od sebe, i kroz agresivnu i kvalitetnu obranu tražiti put prema pobjedi."

Mladi razigravač Zadra Toni Prostran odigrao je posljednjih šest minuta u prvoj finalnoj utakmici. Postigao je jedan poen i promašio tri trice, ali on zna da može bolje. "Ne želim se zamarati šutom za tri poena, jer znam da mogu bolje. Uvjeren sam da ću u drugim utakmicama puno bolje reagirati. Nisam imao svoj dan, ali vjerujem da će ubuduće biti bolje. Split? Jako su opasni, ali mi se nemamo čega bojati. Idemo na pobjedu", samouvjereno će Prostran.

Zadranima bi pobjeda sutra zaista puno značila, jer bi već u nedjelju imali prvu meč-loptu za naslov prvaka. U prvoj su utakmici s lakoćom deklasirali Splićane, ali igrači su jednoglasni kada kažu da će utakmica u četvrtak biti potpuno nova priča. No, ako je suditi prema prvoj finalnoj utakmici, Zadrani su puno kvalitetniji. Pred uzvrat imaju zasigurno psihološku prednost, a Splićani su do kraja sezone bez prvog razigravača Akinsa. Zadrani i u slučaju poraza imaju sve u svojim rukama, ali Splićani će trebati prikazati puno bolju igru kako bi pobijedili. Očito je da Zadar ne "leži" igračima Slobodana Subotića, a priliku za prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza od Zadra na Gripama Split će imati već dva dana nakon debakla u Jazinama. Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na HTV 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.