Fantela i Marenić sedmi, Kostov i Cupać 26. na svijetu
Piše: HJS / Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.5.2008 u 21:39.
ZDNews.hr

Fantela i Marenić


Nakon regate prve kategorije za olimpijske klase u Nizozemskoj Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice. Hrvatska je i dalje stabilno u prvih deset u tri klase – Finnu, Laseru i 470.

Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) je krajem svibnja peti finaš svijeta, dva je mjesta slabiji nego početkom mjeseca. U vrhu klase Finn stanje s bodovima je tijesno, tako da su Ivana prošli Španjolac Trujillo i Nizozemac Postma, koji su bili ispred njega u Medembliku. Jonas Hoegh Christensen (DEN) dugo je već na broju jedan klase Finn.

U Laseru jedno mjesto je slabije plasiran Milan Vujasinović (Labud, Split), nalazi se na devetom mjestu; jedno je mjesto napredovao Luka Radelić (Mornar, Split) sa 14. na 13., a Svjetski jedriličarski savez u analizi je novih ljestvica posebno istaknuo Tončija Stipanovića (Mornar), koji zauzima 21. mjesto (isto kao i na prošloj ljestvici): „Croatia’s Tonči Stipanović is having a fantastic European season.“ Prvi je Australac Tom Slingsby.

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) su sedmi u klasi 470, jedno mjesto niže od njihovog najboljeg rankinga. Vode Australci Wilmot/Page. Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) napredovale su za dva mjesta u ženskoj konkurenciji ove klase, 57. su. Djevojke laganim koracima napreduju sa svakom regatom koju odjedre. Kod žena vode Talijanke Conti/Micol.

S obzirom da nisu jedrili u Nizozemskoj Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka) izgubili su dva mjesta u klasi Zvijezda, no naravno i dalje su visoko plasirani, na 13. mjestu. Prvo mjesto zauzimaju Poljaci Kusznierewicz/Zycki.

U klasi Laser Radial Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) zadržala je 24. mjesto koje je imala i prije 20ak dana, Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula) jedno je mjesto bolja, nalazi se na 42. mjestu, dok je Gea Barbić (Vega, Pula) 44., odnosno tri mjesta bolja nego na prošloj ljestvici. Veliki korak naprijed s regatom u Nizozemskoj napravila je Tajana Ganić (Vega), napredovala je s 207. na 142. mjesto ljestvice. Na prvom mjestu Laser Radiala nalazi se i dalje Anna Tunnicliffe (USA).

Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar) u klasi 49er plasirani su dva mjesta niže nego početkom mjeseca, 26. su. Ovu klasi predvode Talijani Sibello/Sibello.

Nema promjena za Luku Mratovića (Mornar) u klasi RS:X, ostao je na 87. mjestu. Prvo mjesto drži Poljak Miarczynski.

Slijedeće svjetske ljestvice olimpijskih klasa bit će objavljene 2. srpnja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.