Lalić: "Ključ je u obrani"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.5.2008 u 2:01.
ZDNews.hr

Jure Lalić Foto: Zadarsport (Arhiva)


Jure Lalić je u porazu od Zagreba u Trnskom sudjelovao s jednim poenom i jednom osvojenom loptom za 12 minuta na parketu, daleko od njegovog ovosezonskog prosjeka. Smatra da su se puno istrošili u vraćanju iz velikog deficita u trećoj četvrtini.

Imali ste priliku dvokorakom proći u finale, niste uspjeli.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, baš onako kako ne trebamo igrati. U drugom poluvremenu smo se vratili, ali smo se puno potrošili u tome. Imali smo taj jedan šut kojeg smo promašili i nažalost izgubili utakmicu. Međutim, sada nećemo žaliti i razmišljati što je bilo. Trebamo odigrati još jednu dobru utakmicu u Jazinama protiv njih, ponoviti obranu iz prošle subote kada smo ih dobili i pobijediti.

Što se dogodilo 17 sekundi prije kraja, zašto ste išli na faul?

- To je trenerova odluka i ja to ne mogu komentirati.

Što reći o momčadi Zagreba, koji su vaši aduti?

- Sigurno ćemo imati podršku Tornada, ali oni su već dosta puta igrali u Zadru ove sezone i zacijelo su na to navikli. Međutim, moramo ih na parketu pobijediti. Prvo i osnovno je odigrati obranu i svesti ih na 60-tak poena. U tom slučaju naša pobjeda neće doći u pitanje. Istina, naš napad će malo patiti, možda nećemo zabiti 90-100 poena, ali obranom se osvajaju naslovi i dobivaju ključne utakmice.

Jeste li zadovoljni svojom minutažom?

- Prvu utakmicu sam dobro odigrao, pogotovo u obrani. Druga nije bila tako dobra, ali nema vremena za plakati. Ne treba razmišljati što je bilo, trebamo se skupiti, osvojiti Prvenstvo i onda ćemo na kraju sezone podvući crtu i raspravljati o sezoni.

Aco PetrovićTrener Zadra Aco Petrović je nakon utakmice u Trnskom ustvrdio kako je njegova momčad u trećoj utakmici polufinala favorit na papiru, ali to treba i dokazati na parketu. Također je tada rekao kako je utakmicu odlučilo jedno promašeno slobodno bacanje Brewera i nedosuđeni faul na polaganju Stallwortha. No, u majstorici Zadrani nemaju pravo na kiks. Petrović je svjestan kako je svaka utakmica u završnici sezone vrlo važna.

Utakmica sa Zagrebom je najvažnija u ovoj sezoni.

- Dolazi kraj Prvenstva i s time je logično da su utakmice sve važnije, s velikim psihološkim opterećenjem. U svakom slučaju znamo što nam je raditi, želimo proboj u finale i mislim da ćemo to i ostvariti. Imali smo svoju šansu u Zagrebu dovršiti posao, ali promašeno slobodno bacanje i posljednji napad su nas doveli do treće utakmice. Međutim, bolja smo momčad i vjerujem da će prednost domaćeg parketa biti dovoljna za prolaz u finale.

Zašto se išlo na faul 17 sekundi do kraja?

- S obzirom da smo vodili tri poena razlike, nije bilo rečeno da radimo brzi faul, nego nakon 7-8 sekundi, u dva navrata. Međutim, igrač na parketu se katkad ne kontrolira. Rađeni su prebrzi faulovi, a trebali su biti napravljeni svaki s nekoliko sekundi zaostatka, tako da na slobodna bacanja dođemo negdje ispod 10 sekundi.

Imali ste gromoglasnu podršku Tornada, to vjerojatno očekujete i u majstorici?

- Za to smo se i borili 14 kola regularnog dijela Lige za prvaka, da imamo prednost domaćeg parketa. Uopće ne sumnjam da će sprega momčadi i navijača biti spremna ostvariti plasman u finale.

Što biste istaknuli kao vaše adute?

- Kontrolirali smo tri četvrtine prve dvije utakmice. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme u Zagrebu, međutim, u trećoj smo četvrtini pokazali kako takav profil utakmica treba igrati, zaoštriti obranu do krajnjih granica i na taj način iskontrolirati utakmicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.