Ipak majstorica u Jazinama
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 20.5.2008 u 22:54.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zagreb Crobenz je nakon produžetka uspio pobijediti ekipu Zadra rezultatom 96:92 i tako osigurati treću utakmicu u Jazinama. Domaćini su nakon prvog poluvremena imali veliko vodstvo 46:29, ali sjajnom igrom u trećoj četvrtini Zadrani se vraćaju u susret. No Zagrebaši su preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u završnim minutama četvrte četvrtine i produžetka uspjeli doći do trijumfa.

Ujednačenu prvu četvrtinu otvorio je Johnson tricom, odgovara Dundović za dva, a nakon poena Gečevskog Dundović postiže tricu za izjednačenje. Dundović je zaista igrao sjajno u ovom susretu. Bio je nemilosrdan iza linije 6.25 m; čak su tri trice stale iza njegovog imena u prvoj dionici igre. Nakon nekoliko neiskorištenih napada s jedne i druge strane poenima Gečevskog Zadar dolazi do prvog značajnijeg vodstva (16:10) u ovoj utakmici.

No, već spomenuti Dundović bio je vrlo motiviran protiv svog nekadašnjeg kluba i novom tricom (11. koš) doveo Zagreb na -3. Do kraja četvrtine pogađaju Tomić, Vladović, Stallworth i Lalić i prva dionica igre završava vodstvom Zagreba 20:19.

U drugoj je četvrtini ekipa Željka Pavličevića napravila veliku prednost i otisnula se na veliku razliku. Serijom 10:3 na krilima Vladovićevih šest poena Zagreb dolazi do solidnih sedam poena prednosti. Brzom igrom u drugoj polovici druge četvrtine Zagrebaši rade veliku prednost. Impresivno zvuči njihova serija 21:6 u tim trenucima. Hitri bekovi Morović i Babić rade probleme Zadranima, a jedini koji je u tom periodu pogađao za goste bio je Brewer.

Tricom Simona i polaganjem Tomića iz kontre Zagreb dolazi do +12, a nakon poena usamljenog Brewera Zadravec i Babić mini-serijom 6:0 donose svojoj momčadi velikih +16. Simon svojim poenima zaključuje odličnu drugu četvrtinu Mrava za vodstvo 46:29 nakon prvih 20 minuta. Najefikasniji Mrav bio je Simon s 12 poena, a Zadranin Dundović je dodao 11. Jedini raspoloženi igrač Zadra bio je Brewer s 13 poena.

U trećoj četvrtini gledamo potpuno suprotnu situaciju u odnosu na drugu. Juby Johnson je na početku treće dionice igre nagovjestio povratak Zadra svojim dvjema vezanim tricama. Nakon što su se Johnsonu priključili Gečevski, Stallworth i Štimac, bilo je jasno da će susret vrlo brzo doći u neizvjesne vode.

Sjajnom serijom 14:2 Zadar se s -17 vratio na samo pet poena zaostatka. Iznimno raspoloženi napad Zadra dokazuje čak 29 postignutih poena u trećoj dionici igre koju Brewer zaključuje svojim poenima za prvo vodstvo Zadra nakon prve četvrtine (57:58).

Morović svojim poenima na početku četvrte četvrtine postavlja 61:61, a Stipčević i Gečevski Zadru donose 65:61. Međutim, nakon sjajne igre u prvoj četvrtini ponovno se ukazao Dundović. Pogađa jednu tricu, potom dodaje i drugu, a uzvraća mu Štimac također tricom. Brewer svojim poenima Zadru donosi +1 na polovici četvrte četvrtine, a nakon toga poene izmjenjuju Vladović i Stallworth. Tomić svojim poenima dovodi Zagreb u vodstvo od jednog poena prednosti. U posljednjoj minuti dva napada za redom Brewer preuzima odgovornost i pogađa četiri slobodna bacanja za vodstvo 73:76.

Međutim, u penal-završnici igrači Zadra rade neke neočekivane poteze. Zadrani kod +3 prebrzo fauliraju Simona 17 sekundi prije kraja. Ovaj pogađa oba, dok je Brewer s druge strane precizan samo jednom. Nakon toga gosti faulom šalju Simona na crtu slobodnih bacanja i daju mu priliku da izjednači. Nepogrješivi bek Zagreba svojim pogocima postavlja 77:77, a u posljednjem napadu Brewer ne uspijeva pogoditi šut s pet metara za pobjedu.

U produžetku se ponovno pojavio Dundović svojom šestom tricom, Brewer pogađa za dva, ali u obrani radi faul na trici na Moroviću koji je sva tri puta precizan i Mravi imaju +4. Nakon poena Tomića, kapetan Gečevski veže pet uzastopnih poena za samo jedan poen zaostatka. Minutu i pol prije kraja produžetka Štimac pogađa jedno slobodno bacanje za izjednačenje, Tomić je također precizan jednom, a Simon pogađa oba za 90:87. Brewer pogađa jedno, Simon oba, a Stallworth u slijedećem napadu s lakoćom polaže za samo -2.

Međutim, Babić je oba puta precizan s linije slobodnih bacanja, kao i Stallworth, a konačnih 96:92 postavlja sjajni Simon pogodivši oba slobodna bacanja. Zadrani su u drugoj četvrtini došli u veliki zaostatak, na početku treće četvrtine se dobrom igrom vraćaju, ali ne uspijevaju na kraju pobijediti i tako dobiti tjedan dana slobodno prije prve finalne utakmice. Međutim, i dalje sve imaju u svojim rukama i u majstorici u subotu u Jazinama su ponovno favoriti i pobjeda Zagreba bi svakako predstavljala veliko iznenađenje. U ovoj je utakmici igra bila daleko od razine pravog Zadra. Brewer je vukao u većem dijelu utakmice koliko je mogao, ali za pobjedu nad Zagrebom u subotu u Jazinama će trebati bolje predstave ostalih igrača i momčadi u cjelini.

Najefikasniji Zadranin bio je Brewer s 29 poena i pet skokova (val. 34), kapetan Gečevski je dodao 17, a Štimac je uz 11 poena imao 12 skokova (val. 19). Kod Zagrebaša Simon je u završnici utakmice bio nepogrješiv s linije slobodnih bacanja (12/12 u četvrtoj četvrtini i produžetku) i završio s 24 poena, te uz po četiri skoka i asistencije (val. 30), Dundović je dodao 22 (šest trica) i 8 skokova (val. 23), dok je Tomić uz 17 poena uhvatio 8 skokova (val. 22).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.