Rok: "Zaslužili smo titulu"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.5.2008 u 23:59.
ZDNews.hr

Rok Stipčević u utorak puni 22 godine Foto: Zadarsport (Arhiva)


Košarkaši Zadra pobjedom u subotu napravili su prvi korak prema finalu. U seriji koja se igra na dvije pobjede poveli su 1-0 i već u utorak u Trnskom imaju priliku osigurati nastup u finalu Prvenstva Hrvatske i minimalno tri boda za ugovor s Euroligom. Zadar je u subotu protiv Zagreba prikazao na trenutke vrlo lijepu i efikasnu igru u oba smjera koja je podsjećala na pobjedničke dane iz NLB lige. Momčad Zadra je u usponu forme, ali u utakmici sa Splitom i u posljednjoj sa Zagrebom očito je bilo da će trener Petrović morati otkloniti jedan problem.

Protiv Splita su Zadrani imali u jednom trenutku i +13, da bi u posljednjoj minuti jedva izvukli pobjedu tricom Johnsona. Protiv Zagreba su imali +15, ali umjesto da su otišli na veću razliku i zaključili utakmicu, igrači Ace Petrovića su dozvolili Mravima povratak na -7. "Žao mi je što smo na +15 nekoliko puta za redom odigrali relaksirano u obrani i dozvolili Zagrebu koji se nikada ne predaje da se vrate s nekoliko laganih šuteva na -7", rekao je kasnije trener Zadra na pressici.

Pred gostovanje u Trnskom Zadar je u najboljoj situaciji u domaćem prvenstvu. Zadrani su u najboljoj formi, imaju prednost domaćeg parketa u polufinalu i u finalu i za sada su najbliži trofeju. Bilo bi odlično u utorak u Zagrebu zaključiti polufinalnu priču i u slučaju pobjede Cibone nad Splitom dobiti još nekoliko dana odmora i pripreme za prvu finalnu utakmicu.

Na dan utakmice sa Zagrebom graditelj igre Zadra Rok Stipčević slavi svoj 22. rođendan. Upravo je on u drugoj polufinalnoj utakmici prošle sezone između Zadra i Zagreba u Trnskom u posljednjim minutama susreta svojom nadahnutom igrom donio Zadru pobjedu i prolaz u finale. Očekuje pobjedu i ulaz u finale dvokorakom: "Naravno da očekujem pobjedu. Osobno se nadam da idemo u finalu na Split i vjerujem u to. Zašto Split? Zbog bodova za Euroligu s Cibonom, jer bi Cibosi tako ostali na samo jednom bodu u domaćem prvenstvu."

Rok smatra da su ih Mravi dosta namučili u Zadru: "Dosta su nas namučili u Zadru. Međutim, danas je novi dan, moramo zaboraviti prošlu utakmicu, iako smo pobijedili. Oni će sigurno na domaćem parketu igrati agresivno i ako uđemo opušteno, moglo bi biti problema. Nismo puno kvalitetniji od njih što se i vidi. Put do pobjede je kroz obranu, na taj ćemo način tražiti pobjedu."

Ne želi se previše osvrtati na niti jedno slobodno bacanje Mrava u subotnjoj utakmici: "Nisam nikada doživio da utakmica završi bez ijednog bacanja za jednu od ekipa. No, ne želim u te probleme ulaziti. Možemo i mi navesti puno toga što se događalo u Kupu. Smatram da je suđenje bilo korektno i da smo sasvim zasluženo pobijedili i dokazali svoju kvalitetu na parketu."

"Najkvalitetniji smo u ligi do sada i mislim da možemo do titule. Zadar je ove sezone zaslužio titulu i vjerujem da ćemo je i osvojiti", optimistično će Rok. No, na putu do titule treba prvo proći Zagreb, a kasnije i protivnika u finalu. Eventualna pobjeda u ovoj utakmici bila bi šesta zadarska u sedam ovosezonskih utakmica. Prilično su uvjerljivi Zadrani protiv Zagreba ove sezone, pogotovo u Trnskom. To bi mogao biti dobar znak pred sutrašnju utakmicu, iako na oprez poziva činjenica da je jedini poraz od Zagreba došao u polufinalu Kupa u Trnskom i da su se od tog poraza Zadrani još dugo oporavljali.

Zadrani i u slučaju poraza i dalje imaju sve u svojim rukama i u ovoj utakmici neće imati preveliki pritisak za razliku od Zagrepčana kojima je sezona završena u slučaju poraza. Momčad Ace Petrovića ima osiguranu majstoricu u subotu u Jazinama, ali bi ipak bilo bolje u utorak riješiti sve brige oko polufinala i dobiti nekoliko dana odmora više. Utakmica počinje u 20:30 uz izravan prijenos na VOX TV.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.