Aco: "Želim titulu kao najveći Tornadovac!"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 16.5.2008 u 12:24.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Momčad Zadra u doigravanje ulazi s prve pozicije, a prvu prepreku na putu do naslova prvaka će im predstavljati ekipa Zagreba s kojom su ove sezone odigrali pet susreta. U subotu će Aleksandar Petrović i njegovi igrači pokušati pobjedom nad Mravima doći na pola puta do finala, jer se polufinale igra na dvije pobjede. U četvrtak ujutro održana je press-konferencija u prostorijama KK Zadar na kojoj je trener Petrović predstavnicima "sedme sile" iznio svoja razmišljanja.

"Na početku bih želio uputiti nekoliko jasnih poruka. Prvi cilj u domaćem Prvenstvu nakon pobjede nad Cibonom u Tornju nam je bila startna "jedinica". U tom periodu smo igrali zaista sjajno, pobijedili Cibonu, Zagreb i Split u gostima i kasnije osigurali prvo mjesto na tablici. U međuvremenu se dogodio poraz u Ljubljani koji nas je malo poljuljao, ali unatoč tome smo dva kola prije osigurali startnu "jedinicu", naš cilj prije doigravanja", zbori Aco.

"I ja i igrači želimo titulu prvaka Hrvatske", jasno je naglasio Petrović i nastavio: "Znamo da neće biti lagano, ali za to će nam biti potrebno ozračje kao u prvom dijelu sezone kada smo imali odlične predstave u ULEB Kupu. U proteklim je godinama Zadar samo dva puta imao prednost domaćeg parketa u doigravanju i vjerujem da homogenošću možemo do titule. Želim titulu kao najveći pripadnik Tornada!", jasno će Petrović.

Brewer spreman u potpunosti
Zdravstveni bilten u momčadi je sve bolji: "Brewer je u potpunosti sanirao svoju ozljedu. Protiv Splita sam ga pokušao što više odmoriti zbog, kasnije će se pokazati, smrtnog slučaja u obitelji. Jubyjevo koljeno vjerujem da će izdržati do kraja sezone, a ne treba napominjati koliko nam je on potreban. Svi klubovi imaju opasnog igrača kojeg treba čuvati i Juby nam je u tome neophodan."(M.L.)

Osim poraza u Ljubljani, u međuvremenu su počele kružiti kuloarske priče o tome kako Aco Petrović na kraju sezone napušta Zadar i odlazi u Cibonu, ali on to kategorički odbija: "U svakom trenutku je sve informacije imao predsjednik Magaš, a sve ostalo je bilo produkt nečije prljave mašte. Ni sa kim se nisam dogovorio, kamoli nešto potpisao. Ni sam Aco Petrović ne zna gdje će na kraju ove sezone", nedvosmislenu poruku šalje trener Zadra.

S momčadi Željka Pavličevića Zadrani su snage odmjerili pet puta, a Mravi su ih samo jednom pobijedili. Bili su bolji u polufinalu Kupa 100:96, a u posljednjoj utakmici ovih klubova Zagreb je pošteno namučio Zadar u Jazinama. Igrači Ace Petrovića su tek u posljednjoj minuti došli do trijumfa što dovoljno govori koliki su otpor pružili Mravi. I Aco je svjestan da neće biti lagano: "Neće nam biti lagano, ali znamo kako ih trebamo napadati. U Zagrebu smo ih lakše pobjeđivali i znamo recept za pobjedu. Trebamo podignuti energiju i podignuti razinu obrane. Obranom smo dobivali svoje najbolje utakmice, a posljednji treninzi ukazuju na poboljšanja u tom segmentu igre. Na kraju sezone titulom želimo staviti "šlag na tortu" ove sezone", govori Aco.

Amerikanac Stallworth nakon nekoliko dvije sjajne utakmice ponovno je pao u formi, ali trener Petrović se nada da će se on vratiti, jer mu je itekako potreban: "Nadam se da će Stallworth svoj odličan trening u srijedu navečer moći pretočiti u utakmicu. Protiv Cedevite i Dubrave je bio naš ponajbolji igrač, unatoč tome što je veliki broj svojih poena postigao iz kontri. Do ozljede je bio standardan član prve petorke i među onih 9 igrača koje sam rotirao. Moramo ga imati za završnicu sezone i ne možemo si dozvoliti luksuz da otpišemo ijednog igrača, svi su nam potrebni u finišu sezone", reći će Aco.

Utakmica počinje u subotu u 20 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.