Aktivni vikend u PK Zadar
Piše: Prof. Josipa Nekić | Objavljeno 15.5.2008 u 17:55.
ZDNews.hr


Protekli vikend bio je aktivan za plivače P.K. „Zadar“. Održana su 2 natjecanja na kojima je sudjelovalo dvadesetak naših plivača. 10. i 11. svibnja na međunarodnom mitingu u Sisku natjecali su se Anamarija Vidović, Rebeka Škulić, Andrea Čanković i Ivan-Antonio Bruno.

Između 25 klubova i više od 200 natjacatelja naši plivači odlično su odradili ovo natjecanje u 50-metarskom bazenu. Tome je najviše pridonijela Anamarija Vidović sa osvojenim 2. mjestom u disciplini 100m prsno (1.25:95). Osim medalje ovim rezultatom naša mlađa juniorka je za 2 stotinke nadomak seniorskog limita HPS-a. U još dvije discipline Anamarija je ponijela 4. mjesto.

PK ZadarU disciplini 50 m prsno (39.27) isplivala je seniorski a na 50 m delfin (33.14) juniorski limit. Ovi rezultati samo su pokazatelj koliko Anamarija može i na što je spremna ovu sezonu, jer postizanje ovakvih rezultata bez kontinuiranog treninga u bazenu su ogroman uspjeh.

Trenerica Josipa Nekić zadovoljna je nastupom i ostalih plivača, značajno je spomenuti Rebeku Škulić koja je na 50 m slobodno (31.44) osvojila 480 bodova prema tablicama HPS-a.
Drugo natjecanje na kojem smo sudjelovali su Grdelini sv.
Duje u Splitu.

Riječ je o natjecanju za djecu od 11 godina i mlađe.17 naših plivača i plivačica (Lara Zelić, Laura Čizmin, Sandra Knežević, Matea Pezelj, Margarita Grašo, Tea Kadić, Hana Zelić, Vita Vlahović, Viktoria Vidajić, Maja Ninčević; Luka Bašić, Borna Dukić, Marko Smrkinić, Petar Lonić, Jakov Lonić, Bruno Torbarina i Marin Jovančević) nastupalo je u 3 različite kategorije u disciplinama 25 i 50 m prsno i slobodno te štefeti 4X50 m mješovito.

I na ovom su natjecanju mladi plivači imali jaku konkurenciju. Izmedju 600 natjecatelja iz 25 klubova najznačajniji rezultat u svojoj kategoriji postigla je Hana Zelić sa 7. mjestom na 50 m prsno (46.93). Ući u prvih 20 u istoj utrci uspjelo Lari Zelić i Lauri Čizmin.

Ovo natjecanje, u trajanju od 6 sati zasigurno je očeličilo naše najmlađe natjecatelje. Zajedno nastavljamo sa treninzima i veselimo se i budućim uspjesima koji nas čekaju ovu sezonu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.