S lakoćom kroz Baldekin, u polufinalu na Zagreb
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 13.5.2008 u 19:22.
ZDNews.hr

Andrej Štimac Foto: Zadarsport (Arhiva)


Košarkaši Zadra su bez puno muke u Šibeniku svladali istoimenog domaćina rezultato 77:94. Zadrani su pobjedom zaključili regularni dio Lige za prvaka, a zbog uvjerljive pobjede Cibone nad Zagrebom od čak 17 poena razlike (104:87), momčad Ace Petrovića će u polufinalu ići na Mrave iz Trnskog.

Momčad Ace Petrovića je s lakoćom iskontrolirala ovaj susret od početka do kraja, izuzev prve četiri minute. Preko borbenog Vukičevića i njegovih šest poena u toj seriji, Šibenik je poveo 12:4. No, Zadrani su se vrlo brzo sabrali i u svega dvije minute preko Brewera serijom 8:0 došli do izjednačenja, a do kraja četvrtine rade još jednu seriju 7:0 za vodstvo 18:25. Nakon odličnog starta Šibenčana, Zadar se budi i odgovara još snažnije. Na njihovu početnu seriju 12:4 igrači Ace Petrovića odgovaraju serijom 21:6 za vodstvo 18:25 na kraju prve četvrtine.

Nakon početnog vodstva Šibenika, Zadar je zagospodario parketom i usmjerio utakmicu u željenom pravcu. U drugoj četvrtini se gosti odvajaju na na +11, ali Šibenčani se uspijevaju primaknuti, najviše do tri poena zaostatka. Bliže od toga nisu mogli, a Zadar na to odgovara serijom 9:2 za vodstvo 35:46, a Tomeljak postavlja 37:46 nakon prvog poluvremena.

Treća je četvrtina bila prijelomnica ovog susreta. Šibenčani nekoliko puta uspijevaju doći do jednoznamenkastog zaostatka, ali Zadrani na krilima Štimca, Johnsona i Lalića povisuju svoju prednost na nedostižnih +18 što je značilo kraj svih nada domaćina.

U četvrtu dionicu igre Zadar ulazi s +15 što povećavaju i do +21, no Šibenčani u posljednjim trenucima utakmice smanjuju na konačnih 77:94. Zadar je rutinirano riješio posljednji, rezultatski nevažni susret regularnog dijela Lige za prvaka. Gosti su pokazali veću kvalitetu od domaćina i svladali ih lakše nego u prva dva susreta ovih dviju ekipa ove sezone. Šibenik je parirao raspoloženim gostima samo na početku preko Vukičevića, te u nekim dijelovima druge četvrtine kada su došli na nekoliko poena zaostatka, no Zadar je bio presnažan za momčad Zorana Kalpića. Tako su Zadrani na najbolji mogući način završili regularni dio Lige za prvaka u kojem su poraženi samo jednom, od Cibone u Jazinama. Dokazali su svoju kvalitetu koju moraju nastaviti potvrđivati u doigravanju u koje kreću s prve pozicije. Zadar je zasigurno prvi favorit za titulu prvaka države što bi bila kruna na ovu sezonu. Pobjedom Cibone nad Zagrebom 104:87 Vukovi su prvi dio natjecanja završili na trećem mjestu, te će tako momčad Ace Petrovića u polufinalu doigravanja ići na Mrave.

Najbolji igrač utakmice bio je Brewer s 18 poena i četiri asistencije, Stipčević je dodao 15 uz četiri osvojene lopte, a Štimac i Johnson su svaki postigli po 12 poena. U momčadi Šibenika najistaknutiji je bio Drezga s 14 poena, a Vrkić je zabio 13.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.