Rok: "Moramo pobijediti"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 12.5.2008 u 23:06.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Zadarsport (Arhiva)


Teško izborenom pobjedom nad Splitom Zadar je "zacementirao" startnu "jedinicu" i sada trener Petrović i igrači definitivno lakše dišu. Sigurno ne bi bilo ugodno na za Zadrane uvijek vrućem Baldekinu u posljednjem kolu tražiti pobjedu kojom bi se osigurala najbolja pozicija pred doigravanje. Iako teškom mukom, Zadrani su napravili veliki posao i tricom Johnsona na neko vrijeme kupili mir. S "jedinicom u džepu" sasvim rasterećeno idu na Baldekin odigrati susjedski derbi.

U utorak je na rasporedu utakmica sa Šibenikom koja za njih apsolutno ništa ne znači. Momčad Ace Petrovića ima sigurnu "jedinicu", dok Šibenik pobjedom može samo kozmetički uljepšati sezonu i pobjedom se oprostiti od svojih navijača. No, daleko od toga da Zadar u Šibenik ide odigrati revijalnu utakmicu. To potvrđuje i Rok Stipčević: "Utakmica sa Šibenikom je posljednja prije doigravanja. Tu utakmicu moramo shvatiti i odigrati kao da je polufinale Prvenstva Hrvatske, jer samo tri dana nakon te utakmice već počinje polufinale play-offa i zato kroz tu utakmicu moramo podići samopouzdanje i kvalitetu igre da uđemo maksimalno spremni i puni pozitivne energije u završnicu sezone."

Zadrani su ove sezone zabilježili dvije pobjede nad Šibenčanima, no u obje utakmice su se dosta mučili s njima. Mlada momčad Zorana Kalpića u obje je utakmice u Jazinama pružila dobar otpor, no kvalitetniji domaćin je oba puta znao naći put do pobjede. U četvrtfinalu Kupa Zadar je bio bolji 93:73, no tek su u trećoj četvrtini slomili Šibenik, dok su u 7. kolu Lige za prvaka žilavi gosti pružili još bolji otpor, ali bliže od -10 nisu mogli. Rok je svjestan da ih u utorak ne čeka nimalo lagan posao: "Znamo iz iskustva da će Šibenik biti maksimalno motiviran na nas i da se njihovi igrači žele pobjedom oprostiti od svojih navijača u sezoni koja je za njih bila odlična. Također, atmosfera u dvorani će biti vrlo užarena i igrači Šibenika će imati bučnu podršku Funcuta."

Najmanje što Zadru treba je poraz kojim bi se zaista doveli u neugodnu situaciju, unatoč tome što s najbolje pozicije ulaze u doigravanje. Nemaju nikakvih kalkulacija, no poraz u ovom trenutku im ne bi dobro "sjeo". Dapače, porazom bi dodatno poljuljali svoje samopouzdanje što im najmanje treba nekoliko dana prije doigravanja. Pobjedom bi osigurali "mir u kući" i zadržali neophodnu staloženost za pripreme na polufinalnog protivnika. Rok ne bježi od činjenice da su Zadrani favoriti: "Mi smo favoriti i ne bježimo od toga. Moramo pobijediti da uđemo mirno i koncentrirano u završnicu sezone."

Nedostajat će Gečevski i Prostran
Za sastav zbog zdravstvenih problema neće konkurirati Todor Gečevski, kao ni mladi Toni Prostran koji je s juniorskim sastavom KK Zadar na turniru u Zagrebu. Svi ostali su zdravi i spremni za susret. No osim pobjede, Petrović će sigurno što više nastojati odmoriti nositelje igre i dati im nužan predah pred završnicu sezone koja im ostaje jedina nada za trofej u ovoj sezoni.(M.L.)


U Jazinama zasigurno već razmišljaju o mogućem protivniku u polufinalu doigravanja. Pobjedom Cibone nad Zagrebom većom od 9 poena razlike, Zadar bi u polufinalu išao na Zagreb, dok bi u slučaju pobjede Cibone do 9 poena razlike ili eventualnog poraza, u polufinalu išli na Vukove. Mravi su ih pošteno namučili u Ligi za prvaka, a u polufinalu Kupa su ih pobijedili 100:96. Vukovi su jedini pobijedili Zadrane u Ligi za prvaka i stoga je upitno koja bi momčad bila lakši protivnik.

Možda bi ipak bilo bolje ići odmah na Cibonu i eventualnim prolaskom u finale uskratiti Vukove za jedan bod s Euroligom. Vjerojatno zvuči malo, no samo je jedan bod dijelio Zadar od dobivanja trogodišnjeg ugovora kojeg upravo uživa Cibona. No, Zadrani su svoje odradili i čekaju rasplet posljednjeg kola. Sve je u rukama Vukova i Mrava, dok igrači Ace Petrovića mogu sasvim rasterećeno odigrati utakmicu u Šibeniku i kroz taj susret podizati razinu igre i samopouzdanja pred doigravanje.

Susret na Baldekinu počinje u 16 sati uz izravan prijenos na HRT-u, a svog protivnika u polufinalu doigravanja Zadrani će saznati nešto prije 21 sat.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.