Pavle: "Teško nas netko može nadigrati u dvije od tri utakmice"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 9.5.2008 u 23:56.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: Zadarsport (Arhiva)


U pretposljednjem kolu Lige za prvaka u Jazinama će se odigrati dalmatinski derbi. Mogli bi smo ga čak nazvati i derbijem cijele lige, jer Zadar i Split uvjerljivo drže vrh ligaške tablice. Splićani su u 12. kolu uvjerljivo izgubili od Zagreba, iako se mogu čuti kuloarske priče o navodnom puštanju Žutih Mravima. Međutim, momčad Slobodana Subotića je na vrlo dobrom drugom mjestu, no ne mogu biti sigurni da će tu i ostati. Na gostovanju u Zadru će teško do bodova, tim više što njihov najbolji igrač Marlon Garnett najvjerojatnije neće igrati zbog ozljede zadobivene u utakmici sa Zagrebom.

Uz to, u sva tri ovosezonska susreta Zadra i Splita momčad Ace Petrovića je pobijeđivala. Split zaista dugo nije slavio u Jazinama, a i sutra su u ulozi autsajdera. Mladi krilni igrač Zadra Pavle Marčinković vjeruje da će gledatelji u Jazinama gledati pravi dalmatinski derbi: "Nakon dugo godina Split može pružiti dostojan otpor Zadru i opravdati naziv dalmatinski derbi. Nadam se da će to privući publiku i da ćemo imati neizostavnu podršku Tornada. Oni su u svakom slučaju kvalitetniji nego prijašnjih sezona, ali naša pobjeda od 17 poena razlike na Gripama dovoljno govori koliko nam mogu parirati. Sve je moguće, lopta je okrugla, ali 17 razlike nikako ne može biti slučajno."

Zna koliko će Splićanima nedostajati Garnett: "Već se u medijima priča kako je utakmica Split-Zagreb bila prodana i prije prvog zvižduka. Time se neću previše zamarati, to su njihovi problemi. Neigranje Garnetta im je naravno veliki hendikep. To će se sigurno osjetiti, prvenstveno u napadu, ali i u rotaciji."

Regularni dio Lige za prvaka se polako bliži kraju i uskoro počinje doigravanje. Dva kola prije kraja Zadrani su u najboljoj situaciji od svih momčadi i pobjedom nad Splitom bi i matematički osigurali startnu "jedinicu". Kako sada stvari stoje, Zadar će u polufinalu ići na Cibonu, ili na Zagreb ukoliko Vukovi svladaju Mrave s 9 ili više poena razlike u posljednjem kolu. Pavle smatra da je sve još otvoreno: "Mislim da je što se toga tiče sve još otvoreno. Cibona pobjedom protiv Zagreba od 9 poena prednosti ili više osigurava 3. poziciju. Naša prednost domaćeg terena mora biti kapitalizirana kojim god redosljedom protivnici dolazili. Šanse da će nas netko nadigrati u dvije od tri utakmice su jako male. Unatoč tome što smo izgubili od Cibone u Jazinama, ove sezone smo ih pobijedili tri puta, a od Zagreba smo bili bolji u četiri od pet susreta. Ti omjeri idu u našu korist."

U utakmici s Dubravom Pavle je na parketu proveo četiri minute (0/4 šut, dva skoka, dvije asistencije). Tvrdi da nema tremu kada je na parketu: "Ne, nema treme, sigurno nema. Treniram svaki dan s igračima poput Johnsona, Baraća, Stallwortha i dr. i straha nema. Možda je to samo doza opreza."

Utakmica počinje u 20 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.