Rok: "Apsolutni smo favoriti"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.5.2008 u 23:51.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zadar se vratio pobjedničkim navikama. Nakon dva kiksa protiv Cibone i Hemofarma igrači Ace Petrovića su upisali tri uzastopne pobjede. S lakoćom su svladali Cedevitu i Dubravu, dok su se protiv Zagreba dosta mučili. U 12. kolu Lige za prvaka gostuju u Slavonskom Brodu kod Svjetlosti i sigurno će u toj utakmici tražiti pobjedu kako bi u što boljem raspoloženju dočekali dalmatinski derbi protiv Splita u subotu.

Jedan od najboljih Zadrana u Ligi za prvaka ove sezone, Rok Stipčević smatra da se ova utakmica mora pobijediti: "Ovo je jedna od utakmica koja se mora pobijediti. Svi očekuju da pobijedimo, no Svjetlost nije loš protivnik, ušli su u Ligu za prvaka i imali su jako dobrih utakmica. Apsolutni smo favoriti na papiru, ali to moramo pokazati na parketu. Došli smo u Slavonski Brod po pobjedu, u srijedu na treningu smo se pripremili i sutra u utakmicu ulazimo maksimalno koncentrirano. Ako uđemo u utakmicu kao što smo ušli protiv Dubrave, vjerujem da ćemo vrlo brzo riješiti pitanje pobjednika."

Trener Petrović si je protiv Dubrave zahvaljujući uvjerljivoj igri i velikoj prednosti mogao priuštiti da Brewer niti ne zaigra, a da Johnson na parketu provede svega 12 minuta. Petrović je za ovu utakmicu odlučio ostaviti Johnsona i Šarliju u Zadru koji će provoditi individualne treninge s trenerom Šangom. "Velika je dobit za nas što smo Dubravu s lakoćom svladali bez Brewera i Johnsona. Juby je ostao u Zadru, a Brewer je došao u Slavonski Brod, ali sumnjam da će imati veću minutažu. Vjerujem da će zaigrati tek nekoliko minuta da odradi trening, ali i da se odmori za završnicu Prvenstva. U završnici Prvenstva svaka sitnica može biti jako bitna i zato treba biti oprezan", misli Rok.

Aco je uspio Marčinkoviću, Prostranu i Šarliji povjeriti nekoliko minuta. Stipčević smatra da su dobro iskoristili dobivenu minutažu: "Naše tri velike nade su dobile priliku. To im je prva utakmica nakon dugo vremena i mislim da su dobro iskoristili dobivenu minutažu. Željni su dokazivanja, trebaju nastaviti kvalitetno raditi i Zadar u njima svakako ima budućnost."

Pankracije Barać smatra da je Slavonski Brod neugodan teren: "To je dosta nezgodan gostujući teren, ali mi smo favoriti. Pogotovo zato što mislim da im dva glavna centra neće igrati i praktički će biti bez visoke linije na toj utakmici. Vjerujem da nećemo imati problema."

Trener Petrović je svjesno ušao u rizik ne vodeći sa sobom stožernog igrača Johnsona u Slavonski Brod, ali objektivno Zadar ima veću kvalitetu od domaćina. Ostanak Johnsona u Jazinama bi se mogao pokazati dobrim potezom, jer Amerikanac ima kronične probleme s koljenom, a u ovako zgusnutom rasporedu svaki dan odmora je dragocjen. Kao što su igrači rekli, na gostovanjima protiv Svjetlosti u prošlosti Zadar je imao manjih poteškoća, ali je uvijek nalazio načina kako doći do pobjede.

Ovom bi se pobjedom igrači Ace Petrovića za još jedan mali korak približili startnoj "jedinici" koju bi imali priliku potvrditi već u subotu. U prvoj utakmici Zadra i Svjetlosti ove sezone Zadrani su s lakoćom slavili 103:71 uz 23 koša Stipčevića. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 18 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.