Marčinković: "Najbolja smo momčad u Hrvatskoj"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.5.2008 u 23:31.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković u utorak puni 19 godina Foto: Zadarsport (Arhiva)


Brzopotezno Prvenstvo Hrvatske došlo je u svoju završnu fazu regularnog dijela. Ostala su još četiri kola do kraja koja su "ugurana" u svega 8 dana. Momčadi Zadra i Splita nakon prvih 10 kola su se odvojile na vrhu s po 9 pobjeda i jednim porazom i za 8 dana ćemo saznati koja će od te dvije momčadi ostati sama na vrhu, jer je malo vjerojatno da Zagreb ili Cibona mogu pomrsiti račune što se tiče regularnog dijela vodećem dvojcu. Zadar će tako u utorak dočekati momčad Dubrave koja ih je propisno namučila u 4. kolu Lige za prvaka. Zadrani su tricama slomili snažan otpor Dubravaša i na kraju bili bolji 68:73, no treba se odati priznanje igračima trenera Tončija Mašine koji su se dugo držali u igri.

Trener Zadra Aco Petrović danas nije odgovarao na naše pozive, pa nismo bili u mogućnosti dobiti njegove opservacije pred ovu utakmicu. Podsjetimo, na press-konferenciji nakon utakmice sa Zagrebom Petrović je rekao da će razmisliti hoće li i dalje nastaviti voditi klub, ne navodeći razloge. Međutim, u ekspresnoj Ligi za prvaka nema previše vremena za razmišljanje i već će u utorak Zadar odmjeriti snage s Dubravom. Igrači Ace Petrovića nakon dva poraza u nizu su uspjeli "pohvatati konce" i zabilježili su dvije pobjede za redom, no igra nije bila odveć uvjerljiva. Prvi popravni ispit je protiv Dubrave, no momčad Tončija Mašine objektivno nije na razini Zadra čemu svjedoči samo jedna njihova pobjeda iz 10 utakmica.

Mladi krilni igrač Zadra Pavle Marčinković na dan utakmice s Dubravom slavi 19 godina. Ovo mu je prva sezona u seniorskoj momčadi nakon što je prošlu sezonu proveo igrajući za juniore Zadra. S njima je u finalu Prvenstva u neizvjesnoj utakmici izgubio od Splita, a potvrda njegovog nedvojbenog talenta stigla je u vidu poziva u prvu momčad. Volio bi odigrati koju minutu na svoj rođendan: "Bilo bi mi jako drago da na rođendan odigram bar nekoliko minuta. Mislim da će utakmica biti puno prije riješena nego što je bilo u Dubravi, tako da ćemo Šarlija, Prostran i ja vjerojatno ući u igru." Za ozračje u klubu bi bilo jako dobro rezultatski riješiti ovu utakmicu što ranije i unijeti "mir u kuću". Marčinković se slaže s time: "Sada nam dolaze dvije utakmice u kojima trebamo tražiti povratak u idealnu formu prije polufinala. Trenutno smo u malom padu, ali nema mjesta panici, jer imamo još tjedan dana prije utakmice sa Splitom u kojoj ćemo potvrditi našu kvalitetu i prvo mjesto na tablici. Ipak smo najbolja ekipa u Hrvatskoj."

Unatoč tome što u Zadru ima nezadovoljnih radom Ace Petrovića, on i dalje sve drži u svojim rukama i u vrlo je dobroj poziciji. Njegova momčad nakon utakmice s Dubravom igra protiv Svjetlosti u gostima, nakon toga na dalmatinski derbi dolaze Splićani, da bi u posljednjem kolu na Baldekinu snage odmjerili sa Šibenčanima. Unatoč tome što je razmišljao o ostavci, njegovim odlaskom Zadar bi se našao u još većem problemu. Momčad iz Jazina je i dalje prva na ljestvici i ima vrlo dobre izglede da u doigravanju ima prednost domaćeg parketa.

Puno se bure diglo oko ostavke trenera Petrovića, ali Marčinković napominje kako je cijela momčad uz trenera: "Momčad u potpunosti podržava trenera. Trenutno je ogroman pritisak na našim leđima, mediji nemaju milosti, navijači još manje. Ali kao što sam rekao, ekipa je bila i uvijek će biti uz svog trenera."

Zadrani će sigurno osluškivati rezultat iz Sutinskih vrela gdje se sastaju Cedevita i Split. U slučaju eventualne pobjede Cedevite, Zadar bi već "jednom nogom" imao startnu poziciju broj jedan. Utakmica u Jazinama počinje u 19 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.