Bez Čobankovića i Nikoline Pišek
Piše: 057info.hr | Objavljeno 4.5.2008 u 16:30.
ZDNews.hr

Božidar Kalmeta Foto: Sebastian Govorčin


Trećoj hrvatskoj rafting regati "Zrmanja 2008" koja je započela jučer ujutro, iako slabijoj po pitanju odaziva poznatih lica, nije nedostajalo natjecateljskog raspoloženja. Glavni rivali regate bili su ministar Božidar Kalmeta koji je predstavljao ekipu Vlade RH, te zadarski gradonačelnik Živko Kolega. Obojica su prije kretanja čvrsto vjerovali u svoju pobjedu, pa je tako Kalmeta rekao da se ako izgubi baca u rijeku, a Kolega, pak, da će zaroniti u najdublji dio Zadarskog kanala.

Sve u svemu, naposljetku izgleda kako nitko neće skakati u rijeku ili more, budući da je ekipa Vlade RH stigla treća na cilj, a gradonačelnik Kolega, koji je unatoč tome što je njegova ekipa Zadar I. bila četvrta, otišao primiti pobjednički pehar ekipe "Zadar II", a u kojoj je veslala gradska uprava.
Sveukupno u ovogodišnjoj regati sudjelovalo je oko pedesetak brodova. Međutim, iako su najavljeni ministri Dragan Primorac, Berislav Rončević i Darko Milinović, snage Vlade predstavljao je samo Božidar Kalmeta.

Također, zbog izostanka Nikoline Pišek i Kike Curavića, bilo je problema po pitanju kretanja ekipe "Zvijezda", no ona je na kraju ipak zaveslala i to zahvaljujući Marini Tomašević i Adamu Končiću. Na start je bila došla i Antonija Šola. Ona se ispričala s prehladom, a za nadomjestak u čamac je ponudila da pošalje svog dečka.

Također, na završnoj svečanoj večeri u Mićanovim dvorima, uz dodjelu nagrada, proglašena je i Miss III. Hrvatske rafting regate "Zrmanja 2008". Titula je otišla u Gospić, i to Mariji Štimac, vježbenici u gradu Gospiću. Ova atraktivna crnka kazala je kako joj je ovogodišnji rafting bio ujedno i prvi, a nagradu nije očekivala. Ipak, primitak umjetničke statue "Ljepotica Zrmanje" jako ju je razveselio.

Uz izbor za miss, tijekom večeri održana je i aukcija slika, čiji cjelokupni novčani iznos je otišao za akciju "Zrmanja Velebitu" koja je pokrenuta s ciljem razminiranja Tulovih greda.

Rafting regata na Zrmanji se, inače, vesla dva sata, a staza koja započinje u Mlinima Žegarskima i završava u Muškovcima duga je 14,5 kilometara. Uz ekipe Zadarske županije i Grada Zadra, zaveslali su i predstavnici Siska, Benkovca, Gospića, Bjelovarsko-bilogorske županije, te mnogih hrvatskih tvrtki.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.