Zadar poražen od Šibenika. Nezadovoljni gledatelji masovno napuštali stadion.
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.5.2008 u 22:34.
ZDNews.hr

Ante Mitrović Foto (arhiva)


Nogometaši Zadra na najgori su se mogući način oprostili od svoje publike. Iako je bilo najavljivano kako će Zadrani 'pustiti' Šibeniku, čelnici NK Zadar oštro su demantirali takve izjave, stavljajući u prvi plan nekoliko činjenica: Zadar je često muku mučio sa Šibenikom i ono najvažnije, neki igrači su ozlijeđeni, a neki su kartonirani te nemaju pravo nastupa. Ono što smo danas gledali na Stanovima, terener Zebić ocjenio je kao trenutni maksimum istrčalog sastava.

Zadrani su istrčali u najavljenom sastavu s jednom izmjenom. Umjesto Hrvoja Vukovića na vratima Zadra danas je bio vrlo dobri Antonio Ježina. (Vuković nije nastupio radi smrtnog slučaja u obitelji).

Nakon prvih desetak minuta ispitivanja snaga, Zadar se našao u prvoj stopostotnoj šansi za gol koju nije iskoristio Želimir Terkeš. Umjesto da puca na gol, Terkeš se odlučio dodati loptu Tomasovu no ono što je učinio izazvalo je kiseli podsmjeh i negodovanje s tribina kada se po prvi puta začuo gromoglasni žvižduk i negodovanje publike.

U 41. minuti nova prilika za Zadrane. Maruna odlično probija po desnom boku, ubacuje za Mitrovića koji promašuje stopostotnu šansu. Nakon ovog promašaja imali smo priliku čuti još jedno gromoglasno negodovanje Zadarske publike koji su očito bili iznervirani promašajima i neangažiranošću svojih ljubimaca.

Nešto malo kasnije, u 43. minuti, u zadarskom šestanestercu pada Zec, no sudac Pristovnik samo odmahuje rukom te se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Tek što je otpočelo drugo poluvrijeme, prvi šok za Zadrane. U 47. minuti Puljić je nespretno reagirao a Jambrušić se našao na podu u Zadarskom šesnaestercu. Siguran izvođać jedanaesterca bio je Ermin Zec. Šibenik vodi 1:0.

U 56. minuti valja izdvojiti dvije prilike Ante Mitrovića, mladog napadača Zadra koji je iz prvog pokušaja pucao visoko iznad grede, no dvadesetak sekundi kasnije reagira ipak nešto preciznije, no lopta nikako nije htjela u Šibensku mrežu.

U 63. minuti zadarski vratar Antoni Ježina još je jednom odlično reagirao sigorno ukrotivši precizan udarac Dražena Govića. Danas vrlo dobri Ježina također je u sljedeće tri akcije protiv Jambrušića izlazio kao pobjednik. U 76. minuti još jednom je kapitulirao. Vitaić izvodi korner, lopta dolazi do usamljenog Jambrušića koji neometan posprema loptu u mrežu za konačnih Zadar - Šibenik 0:2.

Nakon primljenog drugog pogotka, Stanovi su se počeli prazniti a nezadovoljni gledatelji u velikom su broju napustili stadion. Bio je ovo sramotan oproštaj od zadarske publike.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.