Rok: "Pobjedom nad Zagrebom smo 99% prvi"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.5.2008 u 20:54.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zadar se nakon mini-krize i dva uzastopna poraza uspio vratiti. Doživjeli su poraz od najvećeg rivala Cibone u Jazinama, te od Hemofarma u polufinalu NLB lige. Međutim, utakmica protiv Cedevite od čak 20 poena razlike im je jako dobro poslužila za vraćanje samopouzdanja i povratak na pobjedničke staze. U slijedećem kolu u subotu ih čeka momčad Zagreba koja im je nanijela poraz u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića od kojeg su igrači Ace Petrovića još dugo osjećali posljedice.

Međutim, ako gledamo sezonu u cjelosti, Zadar je u velikoj prednosti pred Zagrepčanima. Pobijedili su ih oba puta u NLB ligi i u Ligi za prvaka u Trnskom, a pretrpjeli su samo jedan, već spomenuti poraz u polufinalu Kupa. Jedan od najboljih zadarskih igrača u Ligi za prvaka je svakako Rok Stipčević. Mladi organizator igre u Prvenstvu Hrvatske ove sezone je na 13.8 koševa po utakmici (48 % trice) uz 3.3 skoka i 3.2 asistencije po utakmici.

Vaši dojmovi s utakmice u Sutinskim vrelima.

- Zadovoljan sam prije svega pobjedom i što smo se vratili pobjedama. Prikazali smo kvalitetnu igru i odlično reagirali na zonu 1-2-2. Dokazali smo da možemo igrati protiv zone i da su loše predstave protiv Cibonine i Hemofarmove zonske obrane bile možda samo splet čudnih okolnosti. Cedevita možda i nije pravo mjerilo, ali sigurno raduje što smo dobro odigrali i pobijedili. Vratili smo se nakon dva poraza i na pobjednički način idemo na Zagreb.

Ove ste sezone s lakoćom rješavali male utakmice, ali iz velikih ste uglavnom izlazili poraženi.

- Ne bih se složio s time, jer smo pobijedili dva puta Cibonu u gostima, Zvezdu u Pioniru i time smo došli do Final Foura. Izgubili smo od Hemofarma, svi smo očekivali pobjedu, ali to je sport. Zadar nikada nije bio na 2. mjestu otkad je regionalne lige, u ULEB Kupu smo također dosta daleko dogurali i igrali protiv odlične Pamese. Uz to smo trenutačno 1. u Ligi za prvaka i mislim da imamo razloga biti zadovoljni do sad učinjenim.

Poraženi ste u Kupu rezultatom 100:96 od kasnijeg osvajača Zagreba.

- Izgubili smo od njih u Kupu u čudnim uvjetima, ali se više ne želim vraćati na to. Poslije smo ih pobijedili u Ligi za prvaka, ali pobjedom nad njima u subotu 99% osiguravamo startnu "jedinicu" uoči play-offa što bi nam kasnije moglo jako puno značiti. Trebamo ući maksimalno koncentrirani u utakmicu što vjerujem da ćemo učiniti. Ostavit ćemo srce na parketu, na kraju ćemo pogledati semafor i mislim da će to biti dovoljno za pobjedu.

U momčadi Željka Pavličevića ima čak pet Zadrana. Njihov najbolji igrač Jakov Vladović potekao je u omladinskom pogonu Zadra, ali ima problema s ozljedom šake i pitanje je hoće li biti potpuno spreman. Bivši kapetan Zadra Jure Ružić također brani boje kluba iz Trnskog, a Mario Dundović je također od ove sezone stanovnik metropole. Na poziciji centra igra bivši juniorski reprezentativac Denis Vrsaljko, a Morović je u sredini sezone pojačao konkurenciju na mjestu razigravača.

Svi oni će zasigurno biti vrlo motivirani protiv svog bivšeg kluba i pokušat će dokazati da vrijede, a Zadru će posao biti otežan jer problema s ozljedom imaju Brewer (kvadriceps) i Johnson (koljeno). Međutim, u trećem kolu su igrači Ace Petrovića s lakoćom "prohujali" kroz Trnsko. Slavili su rezultatom 84:101 (27 koševa Brewera), a u subotu će tražiti pobjedu za još više približavanje startnoj "jedinici". Utakmica počinje u 18 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.