Zadar deklasirao Cedevitu nakon dva uzastopna poraza
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 30.4.2008 u 21:41.
ZDNews.hr

Pankracije Barać Foto: Zadarsport (Arhiva)


Momčad Zadra najavila je uspješan izlazak iz mini-krize pobjedom u Sutinskim vrelima. Igrači Ace Petrovića svladali su Cedevitu rezultatom 68:88 nakon što su kroz cijelu utakmicu imali pozitivan rezultat. Zadrani su uoči ove utakmice bili dva puta za redom poraženi i u te dvije utakmice prikazali lošiju igru nego kroz veći dio sezone i nije im bilo lagano srušiti psihološku barijeru protiv Cedevite. Međutim, momčad iz Podsuseda se nije pokazala prevelikom preprekom i s "pola gasa" su Zadrani nadjačali igrače Zdravka Radulovića.

Rok: "Već razmišljamo o Zagrebu"
Rok Stipčević odigrao je još jednu jako dobru utakmicu. Corey Brewer je odigrao samo 14 minuta zbog ozljede, pa je Stipčević morao preuzeti dirigentsku palicu što je jako dobro odradio. Postigao je 20 poena (trice 4/6) uz četiri skoka, tri asistencije i pet iznuđenih faulova (val. 26). "Ušli smo maksimalno koncentrirano i motivirano u ovu utakmicu, jer iz iskustva znamo da nakon poraza u važnijim utakmicama redovito padamo u formi. Potvrda tome su utakmice poslije polufinala Kupa protiv Zagreba i ova nedavna protiv Cibone u Jazinama. Nismo željeli da se to ponovi i u tome smo uspjeli. Uzeli smo dva jako važna boda, a također smo odlično reagirali na njihovu zonu što je još jedan plus. Sada se okrećemo utakmici sa Zagrebom u subotu i samo o njima razmišljamo", riječi su Roka Stipčevića. (M.L.i H.B.)

Iako službenih brojki nema, direktor Giergia je u nekoliko navrata naglašavao da momčad Cedevite ima veći budžet od Zadra, ali oni to nisu uspjeli dokazati u ovom susretu. Zadrani su kontorlirali igru i rezultat od prve do posljednje minute. Sjajno je na početku igrao Corey Brewer i razigravače Cedevite Shammgoda i Primorca dovodio "do ludila".

U prvoj dionici igre je od Zadrovih 19 poena bio autor njih 11, dok su igrači Cedevite zabili 12. U istom je ritmu nastavio i nakon malog odmora, ali nakon nešto više od dvije minute igre u drugoj četvrtini se ozlijedio i morao je napustiti parket. Do tada je upisao 13 poena. Peh za domaćina je također bila ozljeda njihovog graditelja igre Nina Primorca koji se ozlijedio na polovici prve četvrtine i više nije ulazio u igru.

Zadar je nastavio povećavati prednost od sedam poena iz prve četvrtine (12:19). Cedevita je išla putem Cibone i Hemofarma i u samom začetku utakmice postavila zonsku obranu. No, u tome nisu imali previše uspjeha. Brewera je sjajno zamijenio Stipčević, tako da se izostanak Amerikanca gotovo i nije osjetio. Stipčević je bio "lokomotiva" u finišu prvog poluvremena i tricom postavio +19, ali Cedevita se do odmora vraća na -14. Brewer se pokušao vratiti u nastavku, ali je vrlo brzo shvatio da ne može te je morao napustiti parket. Amerikanac Ryan Forehan-Kelley nakratko je dao nadu svojoj momčadi iniciravši seriju 9:0 (pet njegovih pogodaka u tom periodu). Tom su serijom igrači Zdravka Radulovića došli do -9, ali Zadar je u hipu dokazao zašto je unatoč svim problemima ovoga trenutka najbolja hrvatska momčad.
Brewer ozlijedio mišić
Informacije o ozljedi Coreyja Brewera za sada su jako šture, ali očito je da ozljeda nije bila toliko bezazlena jer je tamnoputi Amerikanac morao napustiti igru već u drugoj četvrtini i unatoč tome što se pokušao vratiti u nastavku, nije uspio te se ponovno morao vratiti na klupu. Brewer je bio odgurnut od strane igrača Cedevite te je istegnuo nožni mišić, a hoće li biti spreman za utakmicu sa Zagrebom u subotu još nije poznato.(M.L.)

Zadrani odgovaraju serijom 10:0 i ubrzo imaju +19, ali se do kraja treće četvrtine Cedevita ponovno vraća na -12. Međutim, eventualne dvojbe o pobjedniku riješili su igrači Ace Petrovića ponovno dodavši gas za seriju 8:0 i odvajanje na +20. Vrijeme do kraja utakmice bilo je samo odrađivanje posla, bez ikakve mogućnosti ugrožavanja velikog zadarskog vodstva. Na kraju je ovaj susret završio uvjerljivom pobjedom Zadra 68:88.

Bivši igrač Zadra Frano Čolak očito je bio motiviran protiv svog bivšeg kluba te je ostvario double-double učinak sa 17 poena uz čak 14 skokova. Forehan-Kelley i Parezanović su dodali po 11. Najefikasniji Zadrani bili su Gečevski s 21 poenom, sedam skokova i tri blokade (val. 21), Stipčević je postigao 20 koševa (četiri trice), četiri skoka i tri asistencije (val. 26), a Macura je dodao 17 poena i 8 skokova (val. 22).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.