Dragan Župan: "Idemo donijeti koji bod iz Koprivnice"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.4.2008 u 11:40.
ZDNews.hr

Dragan Župan Foto: Zadarsport


Uoči zaostale utakmice 27. kola 1.HNL između Slaven Belupa i Zadra, razgovarali smo sa kreatorom zadarske igre i ponajboljim igračem NK Zadar u ovoj sezoni. Dragan Župan zasigurno je jedan od najzaslužnijih igrača koji su Zadru svojom igrom, naročito u prvom dijelu prvenstva donijeli toliko željene bodove za ostanak u prvoj ligi.

Bod iz Zagreba i osiguran prvoligaški status

"Prvo što želim reći je to da samo u Zagreb otišli s jednim jedinim ciljem, a to je da se doma vratimo s jednim bodom u ćemu smo i uspjeli. Mislim da smo sad napokon osigurali prvoligaški status. Iako postoje neke šanse i iznenađenja, ali mislim da Inter neće dobiti Dinama te da je to onda kraj za njih ili za Šibenik.

Idemo se gore nadigravati s Belupom. Istina je da nas fali nas četvero ali mislim da imamo igrače koji su sposobni zamjeniti ovu četvorku koja nam fali. U Koprivnicu idemo dosta opušteno, a kad ideš opušteno onda nema pritisaka i čak je moguće da uzmemo i više od jednog boda ranjenom Belupu. Terkeš mora zabiti, ne smije sada stati iako je dao 21 gol. Što se Terkija tiće, mislim da je on u stanju dati još nekoliko golova i tako sebi zasluženo osigurati titulu najboljeg strijelca prvenstva."

Najuspješnija sezona Zadra i afirmacija mladih igrača

"Istina, ovo je stvarno jedna od uspješnijih, ako ne i najuspješnija sezona Zadra. Što reći o svemu? Imamo najboljeg napadača, imamo najboljeg golmana, dosta je tu pridonio mladi Tomasov, Subašić, Terkeš... imamo također vrlo mladog trenera Zebića koji je tek počeo a već je napravio povjesni rezutat za Zadar. Radimo jako marljivo svaki dan i plovodi se očito vračaju."

Ponude sa svih strana

"To je točno. Bilo je nekoliko ponuda ali prvo čekamo da prvenstvo završi pa ćemo onda vidjeti kako i što dalje. Ja sam i više nego zadovoljan u Zadru iako mi ističe ugovor. Meni je prva opcija Zadar a onda sve ostalo.

Jedino što želim istaknuti je da ćemo vjerojatno teško zadržati Terkeša koji je prvi strijelac lige, a to nije mala stvar. Pošto Terkeš ima dobre ponude, mislim da ako bi se mogla naći i neka jača ponuda da ga nećemo tek tako moći zadržati.

Postoji još jedna stvar u svemu tome. Pogledajte što se dogodilo Šibeniku. Rasprodali su cijeli sastav, svih 11 igrača i sad se grčevito bore za opstanak u prvo ligi. Mislim da će uprava dobro reagirati i da neće napraviti takvu grešku."

Kratko o Hrvoju Ćustiću

"Misli su i dalje uz njega. Sigurno da ga nije lako zaboraviti. Bio je velik čovijek i dobar prijatelj. On nije s nama na terenu ali će uvijek ostati s nama u mislima. Znamo da je s nama."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.