Aco: "Bili smo sputani važnošću utakmice i psihološki smo pali"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.4.2008 u 0:19.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Trener Zadra Aco Petrović ove je sezone napravio puno dobrog posla s momčadi Zadra. Osvojio je drugo mjesto nakon regularnog dijela regionalne NLB lige i doveo Zadar do završnog turnira, ali nije uspio ući u finale. To je drugi put ove sezone da Zadar gubi u polufinalu nekog natjecanja. U prvom se navratu na putu do trofeja ispriječio Zagreb, dok je ovoga puta nepremostiva prepreka bila momčad vršačkog Hemofarma.

Niste uspjeli ući u finale FF-a.

- Nije sporno to da smo odigrali jednu lošu utakmicu. Bili smo shrvani važnošću te utakmice i psihološki smo pali. Kod nas je bila prisutna velika nervoza, kao da smo očekivali da ćemo do tada biti 15-ak poena u plusu. Neugodno je izgubiti utakmicu na takav način, ali do sada smo ostvarili sve zacrtane ciljeve, kako u regionalnoj ligi, tako i u ULEB Kupu. Za sada smo također prvi u Ligi za prvaka. Ovaj tjedan nam je vrlo bitan, jer smo i psihički i fizički ranjivi nakon ovog polufinala protiv Hemofarma. Čekaju nas dvije izuzetno teške utakmice, prvenstveno ova prva. Kako vrijeme prolazi, tako ćemo se vjerojatno vratiti na pravi put. Utakmica protiv Cedevite je vrlo opasna i za nju se pripremamo kao da igramo protiv najjačeg protivnika.

Status Marčinkovića i Šarlije je kao i prije incidenta
Jeste li otpisali Marčinkovića i Šarliju i računate li na njih u završnici sezone?- Ne, nisu otpisani nakon što su se ispričali meni i momčadi. Vraćeni su u sastav i imaju sva prava kao i prije. Može se očekivati da zaigraju, ali morate shvatiti da se igraju jako bitne utakmice. Hoće li zaigrati ovisi o rezultatu, protivniku i svim stvarima koje odlučuju tko će u datom trenutku biti na parketu.(M.L.)

Iako ste ostvarili sve ciljeve koji su postavljeni pred Vas, navijači su i dalje nezadovoljni.

- Očigledno su se podigla očekivanja tijekom ovih 8-9 mjeseci zbog izuzetno dobrih nastupa Zadra ove sezone. Ispred mene je bio postavljen prolazak grupe ULEB Kupa što smo ostvarili, a također smo osvojili drugo mjesto u regularnom dijelu NLB lige što je najbolji plasman do sada u regularnom dijelu. Na temelju toga smo dobili direktan plasman u ULEB Kup, i to među 32 momčadi od slijedeće sezone. Ovoga trenutka smo također na prvom mjestu prvenstvene ljestvice i svi ciljevi su ostvareni. Porasla su očekivanja i navijači su osjećali da se može otići još dalje. Inzistirao sam na FF-u u Zadru upravo zbog ove utakmice s Hemofarmom koju bismo ovdje pobijedili uz podršku publike unatoč nešto lošijoj igri. Bio sam svjestan koliko je to bila bitna utakmica za nas. Međutim, ne možemo zbog jedne utakmice zaboraviti sve dobro napravljeno u proteklih 8-9 mjeseci, tim više što Prvenstvo Hrvatske još nije gotovo, a tu imamo legitimno pravo kao prvoplasirani boriti se za titulu prvaka države. Možda su stvorena očekivanja iznad realnosti, ali što je tu je, to su stvari koje se događaju u sportu. Svatko ima pravo biti razočaran. Ja mogu biti razočaran načinom na koji smo odigrali tu utakmicu i njenim završetkom, ali ne mogu biti razočaran svime što je Zadar postigao u proteklih 9 mjeseci.

Pred Vama je Cedevita, što reći o njima?

- To je momčad koja je prokockala svoje izglede za ulaz među najbolje četiri momčadi u Ligi za prvaka i plasman u NLB ligu. Međutim, ovo neće biti lagana utakmica kao ona u Jazinama od prije par tjedana. Nakon poraza od Hemofarma moramo maksimalno energetski ući u ovu utakmicu. Moramo ih shvatiti kao najjačeg mogućeg protivnika, jer je to za nas možda i ključna utakmica za zadržavanje startne "jedinice". Vjerujem da će nam biti lakše igrati kako vrijeme bude prolazilo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.