Trica pola metra dalje
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 28.4.2008 u 1:17.
ZDNews.hr

Trica pola metra dalje Foto: (Arhiva)


Na zasjedanju u Pekingu FIBA je donijela nekoliko promjena. Jedna od najvažnijih je odluka kojom se trica s dosadašnjih 6.25 m pomiče pola metra dalje na 6.75 m. Promjena će se provoditi od 2010. godine na svim većim natjecanjima, prvo na Europskim i Svjetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama. Nakon Olimpijade u Londonu 2012. godine ova će se novina provoditi na svim natjecanjima pod patronatom FIBA-e i nacionalnih košarkaških saveza.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se igrači prilagoditi pola metra udaljenijoj trici, ali ova će odredba zasigurno donijeti elitizam, jer neće više svatko moći pogađati trice. Uz to, treneri će također morati napraviti neke promjene u svojim nacrtima i više se oslanjati na šut za dva, jer će pola metra dalja trica značiti manji postotak ubačaja iz udaljenosti. Međutim, klasnim šuterima poput Marka Popovića to ne bi trebalo predstavljati veliki problem.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.