Zadar ostvario zacrtano
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 26.4.2008 u 20:41.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zagreb i Zadar morali su igrati jedan protiv drugoga u trenutku kada su na tablici udaljeni samo dva boda i kada još teoretski nisu osigurali ostanak u ligi. S obzirom da su u ovoj utakmici bili gosti, a još su i ostvarili ono po što su došli, puno više razloga za zadovoljstvo imaju Zadrani.

Premda ispasti mogu samo u nekom čudnom scenariju, Zagrebašima ipak ostaje osjećaj gorčine i zbog toga što je to tip utakmice u kojoj se očekuje njihova pobjeda. Najzanimljiviji dio utakmice sigurno je onaj u prvih 20-ak minuta kada se igralo dosta borbeno sa obje strane i uz poneku promašenu priliku.

Tako je u šestoj minuti Subašić, koji je možda bio i najbolji igrač utakmice, sjajno obranio udarac Senijada Ibričića sa desetak metara. Napadač domaćih nalazio se praktički sam ispred vratara Zadra. Dvije minute nakon toga ponovno je Ibričić u centru zbivanja.

Izjave aktera:
Dalibor Zebić: Mi smo došli po bod i to ne po 1:1 ili 2:2, nego baš po 0:0 i to smo i ostvarili. U silaznoj smo putanji, primamo puno golova nakon one tragedije koja nas je zadesila i zbog toga smo baš željeli ne primiti gol. Proveli smo u djelo ono što smo se dogovorili, a to je igrati obranu. Uspjeli smo i u taktičkom smislu. Najvažnije je da smo ostvarili što smo željeli i zadovoljni odlazimo doma.Dragan Župan: Vrlo smo zadovoljni utakmicom. Svi smo dobro odigrali pogotovo u obrani. Bilo je šansi sa jedne i druge strane, ali na kraju je sve dobro završilo za nas. Sada ćemo probati dobro odigrati ove preostale utakmice i predstaviti se u što boljem svjetlu do kraja sezone.“Miroslav Ćiro Blažević: „Imamo razloga biti nezadovoljni. Drago mi je da je Zadar ovim bodom osigurao ostanak u ligi, a nama ostaje da dobijemo Varteks u srijedu i ostvarimo isto što je Zadar ostvario danas. Uz dužno poštovanje prema kolegi Zebiću, mislim da ćemo mi biti ti koji će na kraju biti šesti na tablici.“
Ovaj put na ubačaj Mujdže s desne strane slabo reagira i glavom šalje loptu pored vratnice. Zadrani su prvi put zaprijetili u trinaestoj minuti udarcem Milina iznad gola. Milin je i nešto kasnije nakon kornera glavom iskosa prebacio vrata, a Župan u međuvremenu iz gužve sa 11 metara tukao u Škorića.

Nakon toga pada ritam u igri obje momčadi i igra se razvodnila, uglavnom se pokušavalo na sredini terena steći prednost. Imao je Župan još jednu priliku kada je sam krenuo na Škorića nakon greške domaće obrane ali se spetljao i izgubio loptu. Do kraja prvog dijela još su Jurendić i Parlov pokušavali za domaće iz daljine, u prvom slučaju jako preko vrata, u drugom slabo u golmana.

Drugi dio bio je dosta manje sadržajan od prvog. Zadrani su uglavnom bez problema držali domaće dosta daleko od svoga gola, te su dosta opasno prijetili iz kontri i polukontri. Napadi Zagreba bili su bezidejni i razbijali su se u gusto postavljenoj obrani Zadra, koja je za razliku od predhodnih utakmica (13 primljenih golova u 3 utakmice) izgledala dosta čvrsto i pokretno, jednom rječju dobro.

Prva prilika bila je ona Ibričića s deset metara kada je pucao u dobro postavljenog Subašića. Bilo je i boljih rješenja u toj situaciji, ali reprezentativac BIH nije imao svoj dan. U razdoblju nakon toga nije bilo ama baš ništa vrijedno spomena sve do 15-ak minuta prije kraja kada Tomasov iz polukontre sa nekih 13-14 metara iskosa gađa Škorića. Još je Tomasov u 79. pucao sa 20 metara, opet u vratara domaćih.

U 83. minuti Milin dobiva drugi žuti karton zbog oštrog prekršaja. Oba kartona zaradio je radeći prekršaje na Ibričiću. Još treba spomenuti dva slobodna udarca Ibričića pri kraju utakmice sa gotovo identične pozicije, ali glavni igrač Zagreba oba je puta vrlo loše pucao. Za goste je pokušao i Terkeš u zadnjoj minuti sa 10 metara ali opet u Škorića.

Obrane su danas bile besprijekorne i uvjerljivo najbolji djelovi obje momčadi, Zadar je ostvario ono po što je i došao i sada ih čekaju još tri utakmice u kojima za cilj imaju ostvariti što bolji dojam, Najvažnije od svega je da su pokazali da, kada žele, mogu ostvariti ono što zacrtaju prije utakmice, kada imaju nekakav imperativ. Zagrebu ostaje još da teoretski potvrdi ono što svi i očekuju, a to je ostanak u ligi.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.