Aco: "Puno smo se potrošili u seriji 17:3"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 26.4.2008 u 2:04.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Na press-konferenciji poslije poraza od Hemofarma trener Petrović nije bio previše rječit, te je vrlo kratko prokomentirao utakmicu.

Komentar utakmice.

- Ključni trenutak utakmice je bio kod rezultata 57:50. Previše smo se potrošili u seriji 17:3 i tada kada smo mislili da smo u sjajnom ritmu smo dozvolili Pavkoviću da nas pet puta probije i otvori pet asista i da se tako Hemofarm vrati u igru. Tu smo mi pali, a oni su se tu digli i taj je period od 25. do 27. minute bio ključni dio utakmice. Dogovorili smo se da Pavkoviću spriječimo prodor, ali on nas je uspio više puta probiti u tom periodu i otvoriti šuteve za suigrače. Šut nas nije služio i zasluženo su došli do pobjede.

Todor Gečevski je postigao sedam koševa uz po pet skokova i iznuđenih faulova. On je prvo čestitao Hemofarmu na pobjedi.

Komentar utakmice.

- Prvo bih čestitao Hemofarmu na pobjedi i ulasku u finale. Odigrali su odličnu utakmicu, a mi nismo izdržali pritisak kojeg smo sami sebi nametnuli. Prvo poluvrijeme je proteklo u egalu, a na početku treće smo došli do sedam razlike. To nažalost nismo uspjeli zadržati, naprotiv, oni su se vratili i osigurali pobjedu prije samog kraja. Tada više nismo imali ni snage ni koncentracije za povratak.

Vlada Vukoičić, sadašnji trener Hemofarma, ove je sezone trenirao FMP i izgubio od Zadra u Železniku rezultatom 86:88, no na najbolji mogući način se osvetio, pobjedom u polufinalu lige.

Kratak komentar utakmice.

- Želio bih čestitati svom klubu na ulasku u finale. Čini mi se da je Zadar prije ove utakmice sebi dao preveliku ulogu favorita. Moji igrači su imali vrlo veliku želju i htijenje, ali su unatoč tome što je nekima od njih ovo prvi nastup na nekom završnom turniru, odigrali su vrlo iskusno i to nas je dovelo do pobjede. Pozitivna stvar kod nas je česta promjena obrane, posebice razne varijante zone, kojom smo poremetili napadačku tečnost Zadrana. Nakon što su pogodili šest od sedam trica u prvoj četvrtini, stao ih je šut i tu smo imali malo sreće. Samopouzdanje im je počelo padati, dok je naše raslo, također su postali nestrpljivi, mi smo odigrali mudrije i na kraju došli do pobjede. Ovu utakmicu sada arhiviramo i okrećemo se finalu.

Nebojša Joksimovič bio je jedan od najvažnijih igrača Hemofarma u preokretu u 3. četvrtini.

Kratak komentar utakmice.

- Dva puta su nas Zadrani lagano dobili ove sezone, pa su zato bili favoriti. Međutim, mi smo dokazali da na ovakvoj, turnirskoj vrsti natjecanja to ne igra veliku ulogu. Mislim da je presudila naša obrana. Ovdje smo došli da odemo do kraja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.