Aco: "Napravit ćemo sve da ih pobijedimo!"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 25.4.2008 u 1:11.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Adriaticbasket.com


Zadar i Hemofarm u petak će se u polufinalu regionalne NLB lige sastati po treći put ove sezone. Obje dosadašnje pobjede su uzeli igrači Ace Petrovića, ali tradicija u ovakvim dvobojima koji se igraju samo na jednu pobjedu nema preveliki značaj. Zadar je u Jazinama pobijedio Vrščane rezultatom 78:65, a u gostima također prilično uvjerljivo, 74:83. Ove su sezone već tri puta Zadrani pobijedili Cibonu, ali igrači Ivana Sunare su u utorak srušili tu negativnu tradiciju i slavili u Jazinama. Zadrani se nadaju da se pozitivan omjer s Hemofarmom neće prekinuti, ali poraz od Cibone nije došao u pravo vrijeme. Međutim, trener Petrović je dobro upoznat s promjenama u sastavu Vrščana i kao što je već mnogo puta naglašavao, ovo je za Zadrane utakmica sezone. Gledajući na 3-godišnji ugovor s Euroligom, ovo doista i je utakmica sezone. Ulaskom u finale Zadrani bi dobili 8 bodova, a eventualnim osvajanjem čak 15, te bi tako prestigli Cibonu i uoči završnice Prvenstva Hrvatske bili u puno povoljnijem položaju od Cibosa. Nakon sedam uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu, iznenađenje je napravila Cibona i pobijedila u Jazinama. Taj poraz je došao u nezgodno vrijeme, samo tri dana prije utakmice s Hemofarmom, ali Zadrani su i dalje optimistični i vjeruju da mogu do finala.

Što možete reći o Hemofarmu?

- Hemofarm je nakon naše utakmice u Vršcu promijenio trenera. Umjesto Mute Nikolića je za kormilo došao bivši trener FMP-a Vlada Vukoičić. On je sa sobom donio neke promjene, a najvažnija je ta da sada puno više u paru igraju dva playmakera Pavković i Marković, a manje igra Joksimovič. Trojka Božović-Marshall-Vukosavljević su udarne igle njihovog tima. Vukoičić igra s puno više igrača od Nikolića i drži puno jači ritam. Novi trener igra s 11-12 igrača, dok je stari koristio njih sedam. Naša dva osnovna cilja su zaustaviti Marshalla i Vukosavljevića koji su bili najbolji strijelci Hemofarma u obje utakmice protiv nas kao i u većem dijelu sezone. Međutim, morat ćemo se adaptirati na njihovu zonu koju oni možda budu igrali jer vjerujem da su u našoj utakmici s Cibonom vidjeli koliko smo problema imali s tom zonskom obranom. Na to ćemo se morati što kvalitetnije pripremiti na treninzima u Ljubljani. Previše smo toga uložili u ovu utakmicu i u njoj ćemo morati biti mentalno "pravi". Napravit ćemo sve da ih pobijedimo.

Bivši dugogodišnji trener FMP-a Vlada Vukoičić ustoličen je za novog trenera Hemofarma nakon što je Zadar u Vršcu svladao Hemofarm. Mladi i talentirani 34-godišnji srpski stručnjak je prošloga ljeta s U-20 reprezentacijom Srbije na Europskom Prvenstvu osvojio zlatnu medalju. Već ima iskustvo osvajanja regionalne lige koju je osvojio 2006. godine s momčadi iz Železnika, a ove će sezone to pokušati ponoviti s Vrščanima. Uoči ove utakmice dao je izjavu za Novi Radio, a prenosi eZadar.

Došli ste u Hemofarm nakon poraza od Zadra.

- Istina, ali to što se dogodilo neće imati utjecaja na sutrašnju utakmicu. Sigurno je da je Zadar kroz cijelu sezonu pokazao jako dobru razinu forme i kvalitetu igre. Ovo je jedna od najboljih sezona Zadra u zadnjih nekoliko sezona, posebice u ULEB Kupu i hrvatskom Prvenstvu. Rezultati koje je Zadar radio tijekom sezone nisu slučajni. Riječ je o dobro ukomponiranoj momčadi koju dobro vodi trener Petrović. Igraju vrlo atipično, jer u većem dijelu utakmice svih pet igrača mogu igrati i licem i leđima prema košu, šutirati trice, probijati i stoga su jako težak protivnik. Nikome nije lagano izaći na kraj sa zadarskim napadom. Mislim da su na ovakvim turnirima u kojima se igra samo jedna utakmica svi sposobni otići do kraja. Svi su zasluženo došli tu, ali također to nisu savršene momčadi. Mislim da će odlučivati trenutačna inspiracija i raspoloženost jednog igrača koji može povući cijelu momčad. Nije fraza kada kažem da su ekipe vrlo izjednačene i tko god da osvoji titulu neće biti nezasluženo.

Što se promijenilo otkad ste vi došli?

- Svaki trener ima svoje specifičnosti. Promijenili smo neke napadačke opcije, ali ništa spektakularno. Moja filozofija igre je drukčija od Nikolićeve, ali unatoč tome smo pokušali neke stvari zadržati i naravno, dodati neke novitete. U obrambenom dijelu igre se više treba prilagoditi momčadi, ali to je bolje pitanje za Zadrane koji su radili skauting. U kompletnom smo sastavu i trenutačno ne razmišljamo o finalu. Idemo prvo protiv Zadra i sva naša koncentracija je usmjerena na njih. Ukoliko nam se ukaže prilika da igramo finale onda ćemo razmišljati o protivniku u finalu. Imamo veliki motiv i želimo biti najbolji.

Momčad Zadra u četvrtak u rano poslijepodne je došla u Ljubljanu, da bi poslije toga otišli na svečano primanje kod gradonačelnika glavnog slovenskog grada Zorana Jankovića. Igrači Ace Petrovića su odradili jedan trening u četvrtak, a utakmica polufinala je na rasporedu u subotu u 18:15 uz izravan prijenos na HRT-u.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.