Gečevski: "Dat ćemo sve od sebe da ponovimo 2003."
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 23.4.2008 u 21:31.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Zadarsport (Arhiva)


Kapetan Zadra Todor Gečevski u derbiju protiv Cibone imao je standardan košgeterski učinak ove sezone. Postigao je 11 poena , ali za to potrošio čak 14 lopti (pet pogodio). Tome je dodao 8 skokova, po dvije asistencije i blokade, četiri izborena faula i jednu osvojenu loptu (val. 15). Priznaje da igrači nisu očekivali poraz.

Pretrpjeli ste prilično neočekivani poraz.

- Nismo očekivali poraz, bili smo optimistični prije početka utakmice, krenuli smo agresivno i sigurno, ali izneredila nas je njihova zona. Loše nas je išao vanjski šut u tom periodu, poraslo im je samopouzdanje, povećali su razliku i po meni su u trećoj četvrtini napravili ključnu prednost. Nakon toga ništa nismo mogli napraviti.

Ove sezone ste dosta utakmica prelomili u trećoj četvrtini. Ovoga puta su to Cibosi vama napravili.

- Mnogo smo utakmica prelomili u trećoj četvrtini u kojima bismo ubacili u višu brzinu i kontranapadima došli do prednosti. Ovoga puta nam je Cibona zonom umrtvila igru, nismo dolazili u prilike za brze kontre i otvorene pozicije za šut, a ono malo otvorenih šuteva što smo imali smo promašili.

Što možete reći o Hemofarmu?

- Pobijedili smo ih oba puta u NLB ligi, ali oni su jako kvalitetna ekipa s dobrim pojedincima. Dosta dobro igraju u srpskom Prvenstvu, čeka nas težak posao, ali se unatoč tome nadam pobjedi. Imamo kvalitetniju ekipu, vraća se Stallworth i imamo igrača više u rotaciji. Dat ćemo sve od sebe da uđemo u finale.

Može li poraz od najvećeg rivala utjecati na vas uoči najvažnije utakmice sezone?

- Sigurno bi bilo bolje ići na Hemofarm s pobjedom i osiguranom "jedinicom". Sutra imamo trening i pogledat ćemo DVD s Hemofarmovim utakmicama i tako se pripremiti za Vrščane. Ovako smo malo zakomplicirali situaciju u Prvenstvu, ali nadam se da to neće puno utjecati na nas. Na prvoj smo poziciji i imamo pravo na još koji kiks do završetka Lige za prvaka. Svi naši konkurenti u drugom dijelu lige dolaze u Jazine i ako budemo igrali kao što smo igrali u prvom dijelu lige, vjerujem da ćemo zadržati prvu poziciju pred doigravanje.

Unatoč ULEB kupu, Kupu Krešimira Ćosića i Prvenstvu, završnica NLB lige je najvažniji dio sezone.

- Tu se skuplja najviše bodova, tim više što je Cibona ispala. Možemo osvojiti puno bodova kojima bismo si približili Euroligu. S dobrom slijedećom sezonom imamo veću mogućnost za potpisivanje ugovora s Euroligom. Zadar je već jednom osvojio tadašnju NLB ligu i dat ćemo sve od sebe da to ponovimo. Hemofarm, Partizan i Olimpija su jake momčadi. Partizan je po meni glavni favorit, iako Olimpija igra odlično u zadnje vrijeme, kvalitetna su momčad, a uz to igraju na domaćem terenu. Smatram da svaka ekipa ima šanse za osvajanje titule.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.