Todor Gečevski, Jere Macura i Jure Lalić: "Startna jedinica ostaje u Zadru"
Piše: Hrvoje Bajlo, Matej Lordanić i Paulo Sarić | Objavljeno 22.4.2008 u 1:39.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport (arhiva)


Danas u 18:30 započet će najveći derbi hrvatske košarke. Zadar i Cibona odigrat će svoj četvrti ogled ove sezone, a do kraja sezone bi ih moglo biti još čak pet. Todor Gečevski je uvijek posebno inspiriran protiv "Vukova". On je u dresu Zadra odigrao već 29. derbija protiv Cibone u četiri sezone provedene u Zadru, a ovaj će mu biti jubilarni 30. Već jako dobro zna kakva je atmosfera u Jazinama kada gostuju Cibosi.

Jere Macura je od samog početka beskompromisnim pristupom "legao" izbirljivoj zadarskoj publici. Ove je sezone nerijetko znao dizati Jazine na noge atraktivnim zakucavanjima i blokadama i nema razloga zašto tako ne bi bilo i sutra.

Jure Lalić je odigrao nešto više utakmica s Cibonom nego Gečevski, a nemali je broj onih u kojima je pružio vrlo dobre predstave. Stasiti Makaranin je ove sezone u 14. kolu regionalne NLB lige u Tornju odigrao jednu od svojih najboljih utakmica i bio najefikasniji košarkaš Zadra.

Todor Gečevski Kapetan Todor Gečevski

Nekoliko riječi o današnjoj utakmici. Kažu da je ranjena zvijer najopasnija.


- "Neovisno o trenutnim lošijim rezultatima Cibona je ipak kvalitetna ekipa. Za raliku od našeg prošlog susreta u Zagrebu vraća im se najiskusniji igrač Mulaomerović koji će im donijeti prijeko potrebnu kvalitetu na vanjskim pozicijama. No mi smo u dobrom ritmu, imamo sedam pobijeda za redom, igramo pred domaćom publikom i uz jednu kvalitetnu igru uvjeren sam da možemo pobijediti Cibonu i osigurati prvu poziciju uoči playoffa."

Znači li to da Cibona nema šanse za prvu poziciju uoči doigravanja?

-"Ukoliko pobijede sve do kraja Cibona ima teoretske šanse za prvu poziciju, no mislim da su nam Zagreb i pogotovo Split veća opasnost za prvo mijesto uoči doigravanja."

Cibona ima dosta kvalitetnih igrača, što mislite u čemu je problem kada igraju ovako loše? Možda u treneru ili nečemu drugom?

- "Nakon dobrog početka sezone su pali u formi i nisu se uspijeli izvući iz toga. Napravili su relativno loš rezultat u Euroligi gdje su ipak bili blizu prolaska, a to je kasnije rezultiralo i padom pri kraju NLB lige. Očito je da nemaju "kemiju" u momčadi jer su izmijenili dosta igrača i trenera te je sve to po malo dovelo do ovako loših rezultata CIbone."

Jere MacuraJere Macura

- " Biti će veoma teška utakmica jer Cibona nema što izgubiti. Krenuli su loše u sezonu te će se pokušati iskupiti pobjedom u Zadru. Mi moramo agresivno ući u utakmicu i pokazati zašto smo trenutno neporažena ekipa."

Što mislte koji je uzrok ovako loših igara Cibone ove sezone? Ipak imaju dosta dobrih igrača.

- "Da, imaju dobre igrače, ali mislin da je problem u nepostojanju kolektiva. No, nije na meni da o tom govorim. Mene zanima samo Zadar, a oni neka se snalaze i sami brinu o sebi."

Startna jedinica?

- "Pa pobijedom bi je sigurno zacementirali."

Koji su Cibonini aduti za današnju utakmicu?

- "Prvenstveno imaju jako individualce. Moramo zaustaviti njihov trio Hoskin - Warren - Mulaomerović i mislim da smo onda blizu pobjede."

Kako biste okarakterzirali svoje igre u dosadašnjem dijelu A1 lige za prvaka?

- "Pa ovisno o utakmici. Nekada je bilo dobro, nekada loše. No, sigurno je da sam daleko od masimuma i da uvijek može bolje i ja ću se potruditi da to ostvarim. Možda već danas protiv Cibone"

Jure Lalić Jure Lalić

Kako najaviti današnju utakmicu sa Cibonom?


- "Čeka nas još jedan derbi sa Cibonom. Iako je trenutno tek četvrta utakmica sa Cibonom su uvijek derbiji i nadam se punoj dvorani i našoj pobjedi. Po meni je Cibona dobra ekipa, imaju Warrena i Mulaomerovića, a ja bih još izvojio i Andrića i Hoskina kao potencijalne prijetnje.

No, ako uđemo sa sto posto u utakmicu mislim da nebi smijelo biti problema."

Ipak morate igrati bolje nego protiv Šibenika.

- "Protiv Cibone se uvijek "napalimo" dok protiv manjih klubova to nije uvijek lako. No, u tim situacijama ako bude "stani - pani" ubacimo u brzinu više i lagano privedemo utakmicu kraju."

Startna jedinica ostaje u Zadru?

- "Pobijedom protiv Cibone osiguravamo startnu jedinicu i lakši nastavak sezone sve do doigravanja."

Vaše mišljenje u uzroku lošijih igara Cbone ove sezone? Ipak imaj dosta dobrih igrača.

- "Po meni je poblem pozicija playmakera gdje nisu dovoljno dobri. Ne kažem da tu imaju loše igrače, no ključni igrači im igraju na nekim drugim pozicijama, dok im na jedinici ipak igraju igrači koji imaju sporednu ulogu u momčadi i po meni je tu problem."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.