Aco: "Tražimo pobjedu za potvrdu startne jedinice"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 21.4.2008 u 15:35.
ZDNews.hr

Aco Petrović traži četvrtu pobjedu nad "Vukovima" ove sezone Foto: Zadarsport (Arhiva)


Veliki derbi hrvatske košarke sutra s početkom u 18:30 uz izravan prijenos na HRT-u će se odigrati u Jazinama između Zadra i Cibone, a Zadrani i Zagrepčani ga dočekuju u bitno različitom raspoloženju. Dok "mašina" Ace Petrovića melje sve pred sobom, igrači Ivana Sunare u prvih sedam kola su doživjeli nekoliko posrtaja. U prvom kolu su pretrpjeli domaći poraz od Zadra, u trećem ih je u Tornju porazio i Split, da bi u 7. kolu u Trnskom izgubili od Zagreba i trenutačno imaju omjer 4-3. Unatoč svemu tome, Cibona se kao i uvijek željno iščekuje u Zadru. Na press-konferenciji koja je u ponedjeljak ujutro održana u prostorijama KK Zadar, trener Petrović je iz svog kuta najavio ovu utakmicu.

Najava sutrašnje utakmice iz kuta trenera Petrovića.

- "Prva prepreka ovog tjedna je Cibona koja je ove sezone opterećena raznim problemima, ali to je njihova stvar i ja se neću na to obazirati. Cibona u svojim redovima definitivno ima puno kvalitetniju momčad nego što to rezultati pokazuju. Bio sam dugi niz godina na suprotnoj strani, kao igrač i kao trener i znam da tako ranjivu momčad vruća atmosfera u Jazinama dodatno homogenizira. Sutra očekujem puno bolju Cibonu za koju se mi ovoga trenutka ne možemo posebno pripremati, jer su nakon Splita moja razmišljanja vezana za utakmicu protiv Hemofarma. Pokušat ćemo ovu utakmicu odraditi što bolje i pobijediti kako bismo gotovo teoretski osigurali startnu "jedinicu" koja nas zadovoljava uoči doigravanja", rekao je Aco o Ciboni.

U zadarskim redovima problema s ozljedom ima Petrovićev joker s klupe Pankracije Barać. On nije igrao protiv Šibenika, a nastup u utakmici protiv Cibone je još uvijek pod znakom pitanja.

- "Ne mogu vam trenutno reći kakav je zdravstveni bilten Pankracija Baraća. U ponedjeljak imamo dva treninga, pa ćemo tijekom dana vidjeti hoće li biti spreman za utakmicu. On ima problema s Ahilovom tetivom, a s tim uvijek treba biti oprezan, jer je mogućnost ozljede ili zatezanja vrlo velika. Tijekom nedjelje su obavljene sve pretrage i nema dramatičnijih upalnih procesa na toj tetivi. Ostali igrači su spremni, ali žao mi je što sam protiv Šibenke morao pojedine igrače trošiti više nego što sam planirao. Žao mi je što nije bila utakmica slična onima protiv Svjetlosti, Zagreba ili Cedevite, pa da se pojedini igrači nešto više odmore. Što je tu je, shvatit ćemo utakmicu sa Šibenkom kao dodatni trening, a sada ulazimo u žrvanj u kojem se treba kvalitetno snaći", nastavio je Aco o stanju u momčadi.

Zadar i Cibona su odigrali tri utakmice ove sezone i predobro se poznaju da bi se nešto moglo sakriti.

- "Nema nikakvog skrivanja, znamo što treba raditi i to ćemo pokušati napraviti. Ključ je limitiranje njihovih najopasnijih igrača Mulaomerovića i Warrena. Na njih će biti usmjerena pažnja više nego na ostale, jer su oni igrači koji bilo kome mogu kreirati probleme."

Molba za odgodom utakmice s Cibonom nije uslišena.

- "Prošli tjedan smo slali zahtjev za odgodu utakmice s Cibonom prema HKS-u, a razlog je bio da dobijemo dodatan dan ili dva u ovom ubrzanom Prvenstvu Hrvatske da saniramo neke manje poteškoće. Niti jedna ozljeda izuzev one Baraćeve nije bila takve prirode da bi se morala preskočiti utakmica sa Šibenikom. Međutim, imamo nekoliko manjih problema i zato nam je trebala ova odgoda da ih do kraja riješimo. Sasvim je sigurno da bismo puno spremniji došli na utakmicu u petak protiv Hemofarma, koja je iz Zadrovog kuta možda čak i utakmica sezone, bez obzira što je moguć ulazak u finale. Ulazak u finale bi značilo ispunjenje svih ciljeva koje je KK Zadar postavio ispred momčadi i mene pred ovu sezonu. Imali bismo dva dana više za taktičku pripremu za Hemofarm, a utakmicu bismo sigurno dočekali u fizički boljem stanju. Na našu žalost, to nam nije odobreno", zaključio je Aco.

Momčadi Zadra i Cibone ove su se sezone sastali tri puta i sve tri pobjede su odnijeli Zadrani. U prvom kolu NLB lige Zadar je bio bolji rezultatom 87:80, a u 14. kolu Zadrani su i u Tornju slavili rezultatom 77:82. Slično kao i u NLB ligi, Ligu za prvaka su otvorili isti suparnici. Ponovno je Zadar bio bolji, pobijedili su nakon produžetaka u Tornju rezultatom 96:106. Zadrani su sigurno u boljem ritmu, ali Cibona je uvijek u Jazinama posebno motivirana. Hoće li četvrta utakmica ovih ekipa donijeti iznenađenje i prvu pobjedu Cibosa ili će Zadrani nastaviti po ovogodišnjoj tradiciji i zabilježiti četvrtu pobjedu?

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.