Novih pet komada u zadarskoj mreži
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.4.2008 u 1:27.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš Foto: Boris Kačan (ezadar.hr)


Oko 5000 gledatelja koji su na Stanove došli popratiti sraz Zadra s prvakom države nije moglo biti razočarano igrom koju su ove dvije momčadi pružile. U utakmici u kojoj ni jedna momčad nije imala što za izgubiti, Dinamo je od prvog sučevog zvižduka bio uvjerljiviji, zavladao terenom i osvojio nova tri boda s pet postignutih pogodaka. Inicijativa Dinama je vrlo brzo bila vidljiva i na rezultatu, kad je u 13. minuti asistenciju Ettoa iskoristio Tadić i doveo Modre u rano vodstvo.

Zadar je nakon toga pokušao zaprijetiti udarcem Mitrovića, no Kelavinom obranom otvorila se mogućnost na drugoj strani terena. Dinamo je stvorenu kontru i završio na pravi način nakon što su inspirirani Modrić i Etto u 24. minuti ponovno odlično uposlili Tadića koji je svladao Subašića i povećao Dinamovo vodstvo na 0:2. Tadić je vrlo lako mogao postići i svoj treći gol u sljedećim minutama, ali se tome ispriječio svojom izvrsnom reakcijom Zadrov vratar.

Iako nisu imali izglednije prilike, osim jedne u devetoj minuti, Zadrani su priliku za poboljšanje rezultata dobili u 41. minuti nakon igranja rukom Drpića u šesnaestercu, a to su i iskoristili sigurnom realizacijom jedanaesterca najboljeg strijelca prvenstva Želimira Terkeša. Kako Terkeš nije u zadnjim trenucima poluvremena uspio iz nove prilike matirati Kelavu, prvi je dio utakmice završen rezultatom 1:2 i minimalnim vodstvom gostujuće momčadi.

U početnim minutama drugog poluvremena, točnije u 48. minuti, Terkeš je na ubačaj Bilavera donio Zadru izjednačenje čime je ponovno potvrdio svoju izvrsnu golgetersku formu i prvo mjesto na ljestvici strijelaca s 21 postignutim golom dosad. No slavlje Zadrana nije dugo trajalo jer se već minutu kasnije nakon kornera Luke Modrića u Zadrovom šesnaestercu najbolje snašao Davor Vugrinec koji je Dinamo ponovno vratio u vodstvo za 2:3.

Trener Zadra Zebić na poluvremenu je u igru uveo i Župana koji je pomalo neočekivano susret započeo na klupi, no sve su Zadrove šanse za osvajanjem željenog boda postale neznatne kad je u 60. minuti Josip Bilaver dobio izravni žuti karton zbog udaranja Vugrinca.

Od tog je trenutka bilo samo pitanje koliko će još puta sudac pokazati na centar jer je Dinamo i s istim brojem igrača imao prednost na terenu, a ona je Bilaverovim isključenjem postala još i veća.

Propusnost Zadrove obrane prelijepim je pogotkom kaznio i Marijan Buljat u 68. minuti kad je pravim slalomom na Zadrovoj polovici zatresao Subašićevu mrežu, a konačnu potvrdu uvjerljivoj Dinamovoj pobjedi dao je u 70. minuti Vugrinec (2:5) nakon još jedne asistencije u nizu Luke Modrića koji je svojom igrom ponovno potvrdio svoju neospornu kvalitetu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.