Aco: "Favoriti smo i ne bježimo od toga"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 19.4.2008 u 0:49.
ZDNews.hr

Aco Petrović već jednom bio bolji od Kalpića Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zadrani u 7. kolu Lige za prvaka dočekuju Šibenčane. Susjedski derbi ovoga puta ne odlučuje o puno toga kao prva utakmica ovih dviju momčadi u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Tada Zadar nije bio baš uvjerljiv protiv Šibenika te je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor svojih susjeda. I ovoga je puta Zadar uvjerljivo prvi sa šest uzastopnih pobjeda, dok je Šibenik u prvih šest kola pobijedio svega dva puta. Trener Petrović je odlučio vratiti Marčinkovića i Šarliju u momčad, te će tako u subotnjoj utakmici sa Šibenikom na raspolaganju imati 11 igrača, sve osim suspendiranog Prostrana.

Najava sutrašnje utakmice, favoriti ste u svakom slučaju.

- "Istina, favoriti smo i to ne pokušavamo sakriti, ali to ćemo morati demonstrirati na parketu. Parket je jedino mjesto gdje se dokazuje tko je jači i to ćemo morati napraviti protiv Šibenika. Momčad je u solidnom stanju i očekujemo pobjedu. Također očekujem nastavak uspona forme svakog igrača, jer nas slijedeći tjedan očekuje nekoliko važnih utakmica u kojima moramo biti pravi."

Šibenik ima nekoliko kvalitetnih mladih igrača na koje treba obratiti pažnju.

- "Prije svega, kada igrate protiv Šibenika, morate imati energiju na terenu. Morate puno trčati i igrati dobru obranu, jer će oni to znati kazniti. Mi to nismo radili u prvih 15-20 minuta našeg dvoboja u Kupu što su oni znali iskoristiti. Moramo obratiti pažnju na njihove mlade igrače koji su željni dokazivanja i koji su odigrali iznenađujuće dobro protiv nas u Kupu. Moramo napraviti sve da ih limitiramo da to isto ne ponove i sutra."

Koliko će igrača Zadar imati u zapisniku protiv Šibenika?

- "Novčana kazna prema Marčinkoviću i Šarliji je ostala, ali oni su se u petak priključili treninzima i u subotu će biti u sastavu, dok je Prostran još uvijek van terena", rekao je Petrović za Novi Radio, a prenosi eZadar.

Već za tri dana dolazi Cibona.

- "O Ciboni ćemo razmišljati nakon utakmice sa Šibenikom.

Trener Šibenika Zoran Kalpić napravio je dobar posao s mladim igračima na Baldekinu te usprkos vrlo mladom kadru ostvario solidne rezultate. Međutim, u Ligi za prvaka je kratka klupa došla do izražaja te su Šibenčani slavili dva puta u šest utakmica. Znaju da će imati težak posao protiv Zadra u Jazinama, ali se ne predaju unaprijed.

Najava utakmice sa Zadrom.

- "Imamo obavezu odigrati što bolje možemo i pružiti Zadranima što veći otpor, ali mislim da je deplasirano najavljivati pobjedu, jer je Zadar u puno boljoj formi. Sportski rivalitet Zadra i Šibenika je velik i zbog publike ne bi bilo dobro da se rano riješi pitanje pobjednika."

Sjećate li se utakmice iz Kupa sa Zadrom?

- "To je bila dobra utakmica u kojoj smo mi vidjeli svoju šansu, ali s obzirom na sadašnju situaciju, suvišno je govoriti o pobjedi, iako se mi uvijek imamo pravo nadati."

Zaredali ste tri poraza u nizu.

- "Istina, malo smo pali, jer moji igrači ipak nisu navikli na ovaj gust ritam utakmica. Napravili smo dobar posao samim ulaskom u Ligu za prvaka što nam je nagrada za dobar rad kroz cijelu godinu i sada samo imamo obavezu što bolje odigrati protiv odličnih igrača Zadra."

Momčad Šibenika puna je odličnih mladih igrača.

- "Drezga, Petković, Vrkić... Tu je i nadolazeći Bilan koji bi mogao igrati značajnu ulogu u hrvatskoj košarci u budućnosti. Deficitarni smo na centrima, a 18-godišnji Bilan ima lijepu minutažu. Njega i Vlaića ćemo što više forsirati da što brže napreduju protiv centara iz NLB lige."

Dolaze li Funcuti?

- "Nemam takve informacije, iako je moguće da ne dođu zbog izravnog prijenosa utakmice na TV Šibenik. Moguće je da izostane uvijek zanimljivi ogledi Funcuta i Tornada na tribinama što daje dodatnu draž ovom dalmatinskom derbiju. Mi kao sportaši smo iznad svih prepucavanja koja zaista nikome nisu potrebna. Drago nam je da je Zadar na ovako dobroj poziciji, ali normalno je da uvijek idemo na pobjedu. Treneru Petroviću i cjelokupnom klubu želim puno uspjeha, pogotovo u završnici NLB lige", zaključio je Zoran Kalpić za Novi Radio, a prenosi eZadar.

Utakmica počinje u 20 sati u dvorani Jazine.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.