Prostran: "Razočaran sam"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 18.4.2008 u 21:52.
ZDNews.hr

Toni Prostran - novi dragulj kluba iz Jazina Foto: Zadarsport (Arhiva)


Mladi zadarski razigravač Toni Prostran prvi je 16-godišnjak u seniorima Zadra nakon više od 20 godina. Prije više od dva desetljeća veliki Arijan Komazec je također kao 16-godišnjak bio u prvoj momčadi Zadra. Unatoč mladosti Prostran je pokazao veliki potencijal i u nekim utakmicama dokazao da se može nositi s puno starijim igračima. Odlično je odigrao u ULEB Kupu protiv Strasbourga u Jazinama kada je Francuzima za 16 minuta postigao 12 koševa (4/5 za tricu) uz po tri skoka i asistencije (val. 15).

Međutim, upravo u Ligi za prvaka kada su zadarski navijači jedva čekali što više vidjeti Tonija na parketu protiv objektivno slabijih momčadi, na njegovu adresu je došla suspenzija iz HKS-a. Podsjetimo, mladi zadarski graditelj igre suspendiran je zbog neodazivanja na neslužbeno Prvenstvo Svijeta koje se nedavno održavalo u Njemačkoj. Iako je isprva kazna glasila dva tjedna, prije nekoliko dana su na ta dva tjedna dodana još dva, pa će Toni na parket ponovno 3. svibnja protiv Zagreba u Jazinama.

"Jako sam razočaran. Razočaran sam u KK Zadar koji me nije pustio na neslužbeno Prvenstvo Svijeta gdje sam mogao imati veliku minutažu koja bi mi jako dobro došla jer sam veći dio sezone prosjedio na klupi. Razočaran sam i u HKS zato što su me kaznili za nešto za što apsolutno nisam kriv niti sam mogao odlučivati o tome, iako sam osobno želio ići", govori u jednom dahu Toni i nastavlja: "Pitam se je li mi ta kazna nagrada što sam prošle godine igrao s ozlijeđenom nogom? Svaku noć su me budili kako bi mi stavili nogu u kantu punu leda, a prije utakmica sam pio tablete kako bih uopće mogao zaigrati. S tom kaznom su me nagradili što sam bio najbolji strijelac EP-a za kadete i što sam izabran u prvu petorku turnira. Još jednom mogu reći da sam razočaran."

"Puno sam napredovao"
Toni naglašava kako je puno napredovao od početka sezone do sada: "Puno sam napredovao samim treninzima s prvom ekipom, jer smatram da je jako velika razlika između juniora i seniora. Puno sam fizički jači i čvršći nego prije."(M.L.)

Međutim, ne dvoji o tome hoće li se ubuduće odazivati na okupljanja reprezentacije: "Naravno da hoću, kao što sam i do sada. Razočaran sam ljudima u HKS-u, jer se preko mojih leđa rješavaju privatne razmirice, ali moj nastup u reprezentaciji nikada nije bio pod znakom pitanja. Spreman sam za sve reprezentativne obaveze i velika mi je čast igrati za reprezentaciju."

"Na FF-u imamo velike šanse za ulazak u finale, a u finalu je sve moguće. U Prvenstvu smo dokazali da smo jači od ostalih i nadam se da ćemo to potvrditi na kraju", optimistično će Toni o šansama Zadra u završnici sezone.

"Za mene je velika čast biti prvi 16-godišnjak nakon Komazeca u seniorima Zadra i nadam se da ću svojim radom opravdati ukazano povjerenje", zaključit će Prostran koji je pred 9 dana napunio tek 17 godina i pred kojim je zasigurno velika budućnost.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.