Rijeka golova potopila Zadrane; Zebić: "Nemotivirani smo i fali nam želje za igrom"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.4.2008 u 19:56.
ZDNews.hr

Foto: Sportnet.hr


Da su Riječani ozbiljno shvatili svoj negativni 'post' pokazali su već u prvih nekoliko dodira s loptom, pa je tako hladan tuš osjetilo zadarski treći vratar Hrvoje Vuković već u 35. sekundi utakmice. Nakon što je Hrvoje Štrok dobro izveo udarac iz kuta, jedini priseban bio je Vučko koji neometan postiže zgoditak za rano vodstvo Rijeke od 1-0.

Zadrani se pokušavaju vratiti u igru, no u prvih nekoliko minuta jedino valja izdvojiti jednu ozbiljniju šansu i to onu Marina Tomasova koji oprobava svoj udarac s dvadesetak metara, no lopta odlazi daleko od vrata.

U desetoj minuti Želimir Terkeš našao se 'oči u oči' s vratarom Rijeke Radmanom, no pokušaj loba nije uspio, te rezultat od 1-0 iz prve minute i dalje ostaje nepromjenjen. Desetak sekundi kasnije, Dragan Župan također je oprobao udarac sa tridesetak metara, ali lopta još jednom ide izvan okvira gola.

U 27. minuti Đalović se uspješno oslobađa svog čuvara te preciznim udarcem pogađa nebranjeni kut Vukovićeve mreže za novi pogodak Rijeke, svoj 14. u ovoj sezoni. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 2-0 za Rijeku.

I onda u 46. minuti, samo nekoliko sekundi nakon što je lopta krenula s centra - novi šok za goste koji još jednom gube koncentraciju, a Đalović to najbolje koristi te lako posprema loptu u mrežu za Rijeka-Zadar 3-0.

Nedugo nakon toga Ivanov je imao veliku prigodu za povećanje vodstva Riječana, ali njegov udarac na sreću Hrvoja Vukovića ne pogađa mrežu već prečku. Zadrani ubrzo uzvračaju pa je tako Želimir Terkeš smanjio na 3-1 već u 47. minuti.

U 61. minuti novi pogodak za Rijeku. Strijelac je opet Đalović koji još jednom matira nemočnog Vukovića i Rijeka vodi sa 4-1. Nešto malo više od dvadeset minuta Riječani moraju igrati s igračem manje nakon što se ozlijedio Georgi Ivanov, a Dalić je već iskoristio sve tri izmjene.

Da je i dalje jedan od najboljih napadača 1.HNL, još jednom je potvrdio Želimir Terkeš koji u 82. minuti susreta postiže svoj 18. pogodak te tako izbija na vrh liste najboljih strijelaca HNL-a. U 89. minuti kapetan Rijeke Sharbini sjajno se oslobađa svog čuvara, a zatim je precizno puca s nekih 16-17 metara za 5-2. U sudačkoj nadoknadi Želimir Terkeš još se jednom upisao u strijelce za konačnih Rijeka-Zadar 5-3.

S tri pogotka na današnjoj utakmici Želimir Terkeš uvjerljivo je najbolji strijelac 1.HNL s 19 postignutih golova, dok je Nikola Kalinić na drugom mjestu sa 16 postignutih golova.

Zebić: "Nemotivirani smo i fali nam želje za igrom"
Što reći o utakmici u kojoj u gostima postignete tri gola a ne dobijete ju ili barem ne odigrate neriješeno? - Sigurno da je to neuspjeh i nemamo se čemu veseliti. Kad primiš gol u prvoj minuti u prvom poluvremenu, pa onda dvadeset sekundi nakon početka drugog dijela, sigurno je da smo izgubili dosta koncentracije i da smo vrlo slabo ušli u ovu utakmicu. Jednostavno treba biti više volje, trebamo bolji pristup i sve skupa i tek onda možemo očekivati nešto bolju igru. Jedino zadovoljstvo koje ostaje sa ove utakmice je činjenica da je Terkeš zabio tri gola i tako izbio na prvo mjest na listi strijelaca u našoj ligi.Mislima svukuda, samo ne na terenu - Više se nikako ne želimo vaditi na to vezano za Ćustu ali činjenica je da on nedostaje i da igrači i mi svi podsjvjesno vjerojatno mislimo na njega. Još uvijek se osjeti jedna doza nemotiviranotsti kod svih igrača i to je jedan od razloga pada koncentracije u prvim sekundama prvog i drugog poluvremena. Jednostavno, ne živimo za taj ulazak kako Bog zapovjeda i onda se ovakve stvari dešavaju.Svi spremni za Dinamo- Moram reći da je Vuković korektno odreagirao bez obzira na pet primljenih pogodaka ja mu nemogu puno zamjeriti. Subašić se vraća protiv Dinama nakon odrađene kazne i mislim da smo kompletni za Dinamo što se tiče kartoniranih igrača te se nadam ako se ne dogodi koja neočekivana povreda ili ozljeda da ćemo biti 'fit' za tu utakmicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.