Nakon dugo vremena pravi dalmatinski derbi
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 15.4.2008 u 12:51.
ZDNews.hr

Aco Petrović još nije pretrpio poraz od Piksija Subotića Foto: Zadarsport (Arhiva)


U utorak ujutro u prostorijama KK Zadar održana je redovna press-konferencija na kojoj je Aco Petrović predstavnicima "sedme sile" najavio gostovanje u Splitu i pobliže opisao situaciju oko dvojca Marčinković-Šarlija. I Zadrani i Splićani su u sjajnoj formi i u srijedu nešto poslije 19 sati ćemo dobiti novog "vladara" Dalmacije, jer će pobjednik sam ostati na vrhu prvenstvene ljestvice. Obje momčadi su imali sličan raspored u prvih pet kola. I jedni i drugi su pobijedili Cibonu u gostima i Cedevitu kod kuće, te uvjerljivo slavili protiv Zagreba u Trnskom. Trener Petrović nije iznenađen odličnim rezultatima momčadi Slobodana Subotića, ali naglašava da neće biti nimalo lagana utakmica iako su Zadrani posljednji put od Splita poraženi u sezoni '05/'06: "Nisam očekivao da ćemo u 6. kolu igrati derbi sa Splitom, ali zahvaljujući njihovim odličnim gostujućim pobjedama nad Zagrebom i Cibonom ponovno ćemo igrati pravi dalmatinski derbi koji bi trebao odlučiti o "jedinici", iako će se to odlučivati u posljednjim kolima. Nisam iznenađen sjajnim pobjedama "Žutih", jer im se svi porazi koje je Piksi Subotić trpio i rad iz prošle sezone sada vraćaju. Pobijedili su Cibonu i Zagreb u gostima nakon dugo vremena i došli u situaciju da su u srijedu u povoljnijoj situaciji nego što su bili u našem dvoboju na Gripama u NLB ligi. Tornado koji je u toj utakmici dominirao Gripama i imam osjećaj da su se naši navijači malo razmazili i s te strane očekujem puno drukčiju utakmicu."

"Bit će puno više njihovih navijača, a i s aspekta forme će biti puno teža utakmica za nas. Splićani su nama sada jedini rivali za startnu jedinicu i veselimo se toj utakmici. Split se stabilizirao, međusobno se dobro poznajemo i na treningu u ponedjeljak smo se privikavali na zonski presing i zonu Splita koje će oni igrati i u srijedu i držim da smo to dobro odradili. Međutim, u velikom broju posljednjih utakmica smo ih pobjeđivali, ali Split više nije "topovsko meso" i da nam neće biti lagano u Splitu na što smo u potpunosti spremni. Ništa nas ne zadovoljava osim startne jedinice i titule prvaka, ali utakmica protiv Splita je jedna od rijetkih u kojoj nije Zadar apsolutni favorit. Šanse su 50-50",
smatra trener Petrović.

Status Marčinkovića i Šarlije je nepromijenjen
Aco unatoč kaznama ne mijenja svoj stav i status Marčinkovića i Šarlije je i dalje nepromijenjen: "Neću zbog kazne pomilovati Marčinkovića i Šarliju. Napravili su katastrofalnu grešku i što se mene tiče, čekamo da Prostranu isteče kazna i da se vrati u momčad, a ovaj dvojac je napravio preveliki prekršaj da bi se olako prešlo preko njega."(M.L.).


Trener Petrović je zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odradili subotnju utakmicu protiv Svjetlosti u kojoj su uvjerljivo slavili. Uspio je odmoriti važnije igrače i dati više minuta onima koji su manje igrali: "Dobro nam je došla subotnja utakmica protiv Svjetlosti, jer je nekoliko igrača odigralo puno više minuta nego u prijašnjim utakmica. Uz to, uspjeli smo odmoriti sve nositelje igre koji su i s problemima provodili puno minuta na parketu. Tu posebno mislim na Jubyja Johnsona koji ima kronične probleme s lijevim koljenom, a ni Gečevskog ni Brewera nismo previše potrošili. U ono malo vremena što su bili na parketu, odigrali su vrlo dobro."

Zadar ima jako gust raspored u završnici sezone, jer osim Lige za prvaka nastupa na završnom turniru NLB lige, te je zbog toga Petrović u dogovoru s klubom odlučio zatražiti odgodu utakmice s Cibonom: "U dogovoru s Giergiom zatražit ćemo od HKS-a odgodu utakmice s Cibonom koja se treba igrati 22. travnja. NLB liga je promijenila raspored završnog turnira koji se sada igra 25. i 26. travnja i zbog toga ćemo službenim dopisom tražiti odgodu utakmice. Trebali bismo u utorak igrati s "Vukovima" a u petak s Hemofarmom i u subotu eventualno finale. Smatramo da je što bolji nastup Zadra na F4-u u interesu hrvatske košarke."

Momčad Zadra putuje u srijedu ujutro za Split, a utakmica je na rasporedu u 17:30 uz izravan prijenos na televiziji VOX.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.