Magaš: "Maksimalno su kažnjeni"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.4.2008 u 21:00.
ZDNews.hr

Kristijan Magaš - predsjednik KK Zadar Foto: Zadarsport (Arhiva)


Upitali smo predsjednika KK Zadar Kristijana Magaša najnovije informacije o slučaju Šarlije i Marčinkovića i kaznama koje su dobili. Podsjetimo, mladi centar i krilo Zadra su u vrijeme kada su trebali biti u hotelskoj sobi, bili u zagrebačkom caffe-baru Papagaj gdje se i dogodio incident u kojem je Marčinković udaren bocom po glavi i zbog čega mu je morala biti pružena hitna medicinska pomoć.

"Marčinković i Šarlija su dobili maksimalnu novčanu kaznu kojom im je oduzeto 50% plaće i udaljeni su iz prve momčadi do daljnjega, odnosno, dok
trener Petrović i Uprava kluba ne odluče drugačije",
rekao je Magaš o kazni.

Suspendirana sva tri darovita igrača
"Naravno da nam nije svejedno plaćati kazne, sada je ona 3 tisuće kuna, nakon Splita će biti 6 tisuća kuna itd, posebno jer nam je svaka kuna značajna, ali poruka o načinu ponašanja profesionalnih sportaša ovim mladim igračima mora biti poslana i kad vidimo da je pala na plodno tlo, razmisliti ćemo o ukidanju suspenzije. Nadam se da će se to uskoro i dogoditi. Ali, napominjem, to najviše ovisi i njima dvojici", rekao je predsjednik Magaš za eZadar.

Kako je osim Marčinkovića i Šarlije suspendiran i Prostran na 10 utakmica neigranja od strane HKS-a zbog neodazivanja u reprezentaciju, Zadar je na utakmici sa Svjetlosti u subotu imao samo 9 igrača u zapisniku te je dobio 3.000 kn kazne. Ukoliko se to ponovi, iz kola u kolo se kazna udvostručuje. Tako će na ime kluba stići kazna od 6.000 kn u slučaju da ne bude 10 igrača u zapisniku protiv Splita, dok bi u subotu protiv Šibenke kazna narasla na 12.000 kn.

"Pretrpjet ćemo i to protiv Splita, ali u utorak ćemo vidjeti dalje što ćemo. Nije izvedivo priključiti jednog od juniora u sastav, ali svakako ćemo riješiti ovaj problem ili vraćanjem jednog ili obojice prijestupnika", kazao je Magaš.

"Postoji mogućnost da ih vratimo, istu su kaznu napravili, kažnjeni su i ako ih odlučimo vratiti, vratit će se obojica. Dosta toga ovisi i o treneru Petroviću i kada se strasti smire, zajedno ćemo naći najbolje rješenje", zaključio je Magaš.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.