Borik poražen u Osijeku nakon produžetaka
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 13.4.2008 u 2:32.
ZDNews.hr

Antonio Bilić bio je sjajan s 26 poena Foto: Zadarsport (Arhiva)


Nakon pobjede nad riječkim Kvarnerom, Borik-Puntamika je zabilježila nevažan poraz u Osijeku od istoimenog domaćina. U 8. kolu Lige za ostanak, Osijek je nakon produžetaka svladao Puntamičane rezultatom 89:80. Momčad Tihomira Bujana bila je oslabljena neigranjem tri vrlo važna igrača. Nedostajali su mu bek Dundov, krilo Žorž i centar Mrva, autori kombinirano 27 poena po susretu.

Borik je u regularnom vremenu bio blizu pobjedi, ali je iskusni Tankosić jednim pogotkom s linije slobodnih bacanja postavio rezultat 71:71 nakon 40 minuta i utakmicu poslao u produžetke. U dodatnih pet minuta, dvije trice su pogodili Helbich i Car, te tako svoju momčad usmjerili prema trijumfu koji im ostavlja matematičke šanse za ostanak u ligi.

Stanje na ljestvici
Ovim porazom Borik-Puntamika je ostala na drugoj poziciji s omjerom 10-8 kao i trećeplasirani Alkar. Na prvom mjestu je Zabok s 11 pobjeda i sedam poraza. Osijek je na posljednjem mjestu s pet pobjeda i 13 poraza, a petoplasirani Kvarner ima sedam pobjeda i 10 poraza. Momčadi Osijeka ostale su samo teoretske šanse za ostanak u ligi.(M.L.)


U momčadi Borika, najbolju utakmicu u dresu zadarskog prvoligaša odigrao je Bilić koji je postigao 26 poena (val. 29), Grgurović je dodao 14 uz 11 skokova (val. 22), a Čular je zabio 13 poena (šut 4/13) uz šest skokova. Bivši igrač Splita Marko Car bio je autor 22 poena za Osijek, Tankosić je dodao 18 uz četiri asistencije, a Helbich je postigao 16 uz šest skokova.

U slijedećem, pretposljednjem kolu Lige za ostanak, Borik u Jazinama dočekuje Dubrovnik. Utakmica se igra u utorak s početkom u 16 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.