Tmurna utakmica na Stanovima donijela Hajduku sva tri boda
Piše: Matej Lordanić, Darko Madunić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.4.2008 u 23:22.
ZDNews.hr

Dragan Župan Foto: Hrvoje Bajlo


U 28. Kolu 1. HNL po kišnom i tmurnom vremenu na Stanovima smo gledali dalmatinski derbi dva prijateljska kluba. Prije početka same utakmice, publika i igrači obje momčadi minutom šutnje odali su počast nedavno preminulom nogometašu Zadra Hrvoju Ćustiću.

Tornadov transparent "Znaj da peče, znaj da boli Hrvoje Tornado te voli.Također valja naglasiti kako su su obje momčadi u znak počasti istrčali u dresovima s njegovim imenom. Na poprsju zadarskih igrača nalazio se veliki broj '24' dok je na leđima igrača Zadra velikim slovima, iznad broja bilo napisano ime 'Hrvoje'. Hajdukovci su istrčali u bijelim dresovima sa plavim natpisom 'Hrvoje Ćustić' na leđima.

Torcida je podigla transparent s natpisom "Život za boje - srce za vječnost Hrvoje Ćustić 1983. - 2008."U prvim minutama Zadar pritišće Hajdukovu zadnju liniju, no to im se skoro odbija o glavu. Naime, Hajuduk koristi kontru, a Rukavina promašuje čisti zicer. Srećom po Zadrane, najbolje se snašao obrambeni igrač Zadra Ante Puljić koji je bio priseban te je uspješno izbacio loptu s crte.

U 88. minuti na terenu se
'nepozvan' našao jedan
francuski buldog kojeg
je Josip Modrić
'ispratio' s terena.
Igra se rasplamsala pa je ubrzo Tomasov dobio jednu upotrebljivu loptu. Mladi igrač Zadra uspješno ulazi u šesnaesterac, ali nemoćan je pred splitskom obranom koja još jednom bez većih poteškoća riješava i ovu, po svog vratara, neugodnu situaciju. U 14. minuti Josip Bilaver glavom pokušava iznenaditi Hajdukovog vratara, ali lopta još jednom odlazi preko vrata.

Nekoliko minuta kasnije Hajduk ima izglednu priliku za postizanje pogotka. Ante Rukavina izlazi sam pred Subašića te u stopostotnoj prilici puca u spremnog Subašića koji otklanja prijetnju. U 20. minuti dogodilo se ono čega su se navijači Zadra najviše pribojavali. Rubil preko desnog boka nabacuje preciznu loptu na Rukavinu koji glavom iskorištava jednu od brojnih prilika Hajduka i dovodi Splićane u vodstvo od 0–1.

Otac i brat...

Utakmicu Zadra i Hajduka promatrali su otac i brat tragično preminulog Hrvoja Ćustića.(H.B.)
Samo 13 minuta kasnije sličan scenarij. Ovaj put u sporednoj ulozi je Nikola Kalinić koji dolazi s lijevog boka, asistira Rukavini a ovaj ležerno upućuje udarac s nekoliko metara i poentira za 0–2. U drugom poluvremenu, točnije u 50. minuti, "Bili" povećavaju svoje vodstvo na nedostižnih 0-3. Puljić još jednom kardinalno griješi i gubi loptu koju mu oduzima Kalinić. Prvi strijelac lige dodaje do Gabrića, ovaj upošljava Cernata, a Rumunj nema težak posao i s lakoćom pogađa praznu mrežu. U 77. Minuti Marko Rašo srušen je u šenaestercu, a Mitrović sigurno realizira i smanjuje na 1–3! Valja još izdvojiti 81. minutu kada je Bilaver probio lijevi bok, uposlio Mitrovića, a on još jednu stopostotnu priliku ne iskorištava nego puca pokraj gola. To je ujedno bila i posljednja izgledna prilika za momčad trenera Dalibora Zebića.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.