Zadar protiv Svjetlosti za 5-0
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 11.4.2008 u 23:49.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Zadarsport (Arhiva)


Košarkaši Zadra zaista su na sjajan način ušli u Ligu za prvaka. S četiri pobjede iz prva četiri kola (čak tri gostovanja) drže prvo mjesto na tablici sa Splitom. Igrači Ace Petrovića u prvim kolima Lige za prvaka pokazali su zavidnu formu i svoje protivnike redovito ispraćali dvoznamenkastom razlikom. Međutim, protiv Dubrave su se morali nešto više namučiti jer su igrači Tončija Mašine u posljednjoj četvrtini imali vodstvo 60:57. Zadrani se ne predaju i serijom 10:1 okreću susret u svoju korist i nastavljaju suvereno "marširati" kroz Prvenstvo Hrvatske.

Aco Petrović je svjestan nepotrebnog opuštanja njegovih igrača što ih je moglo koštati pobjede:

Rok Stipčević o utakmici
"Mislim da smo izvukli pouku iz prethodne utakmice protiv Dubrave. Za sve ekipe u hrvatskoj mogli bi smo reći da su najviše motivirane upravo protiv Zadra, jer ipak Zadar ima najbolje rezultate u hrvatskoj ove sezone. Svi se oni nalaze u ulozi u kojoj ne mogu ništa izgubiti porazom u Zadru jer se to donekle smatra normalnim, a u takvoj situaciji igrači i ekipa igraju opuštenije i pružaju nekad svoje najbolje utakmice i svoja najbolja izdanja. U utakmicu moramo ući maksimalno koncentrirano i kroz čvrstu i kvalitetnu obranu tražiti lagane poene iz kontranapada." (H.B.)
"Nakon što smo pogodili 9 trica u prvom dijelu, moji igrači pomislili su kako će svaka ući i počeli previše šutirati izvana, čime smo omogućili Dubravi da dođe u egal. Nije sve samo o Zadru, trener Mašina i igrači Dubrave zaslužuju pohvale jer cijelu sezonu igraju na gornjoj granici svojih mogućnosti. Na kraju je sve dobro prošlo i okrećemo se sljedećim utakmicama. Presretni smo što odlazimo doma s nova dva boda." Tako je govorio Aco nakon pobjede, a svi su svjesni da je momčad Svjetlosti protiv koje će Zadar igrati u subotu daleko ispod njihove razine.

Tu će Aco imati priliku dati Stallworthu nešto više minuta kako bi se ovaj vratio u formu nakon stanke zbog ozljede: "On je želio već protiv Cedevite biti u rosteru, ali realno je za očekivati da će pravu minutažu dobiti protiv Svjetlosti. Vjerujem da će u toj utakmici Stallworth moći dobiti nekoliko minuta više nego što zaslužuje u tom trenutku. Međutim, treba nam Stallworth iz najboljih dana jer nam očito nedostaje jedan igrač u rotaciji i napravit ćemo sve da ga što prije vratimo u formu".

Pavle Marčinković i Marino Šarlija pod suspenzijom
Također valja napomenuti kako su igrači Zadra Pavle Marčinković i Marino Šarlija pod suspenzijom te trener Petrović neće moći računati na njih sve dok upravni odbor (koji u ponedjeljak ima sjednicu) ne odluči na koji način će kazniti nestašluk mladih zadarskoih igrača koji su vrijeme - koje je trebao provesti na spavanju - proveli u zagrebačkom kafiću "Papagaj" gdje je Marčinković pretučen od strane petorice zasad nepoznatih osoba. (H.B.)
Trenera Petrovića može veseliti i dizanje u formi Stipčevića i Lalića koji su u prvim kolima odigrali nekoliko vrlo dobrih utakmica. Lalić je protiv Cedevite postigao 16 poena uz 8 skokova, a protiv Zagreba 12 poena uz četiri skoka, dok je Stipčević iskoristio ozljedu Stallwortha i nametnuo se Petroviću dobrim igrama. Na prosjeku je od 12 poena po utakmici u Ligi za prvaka, a u posljednjoj utakmici protiv Dubrave postigao je 17 poena uz šut za tricu 5/5.

Toni Prostran je još uvijek pod suspenzijom i neće biti u sastavu za ovu utakmicu. Momčad Ace Petrovića ima dobru priliku nastaviti sjajan niz i još više se učvrstiti na čelu prvoligaške ljestvice s pobjedom protiv Svjetlosti. Protiv gostiju iz Slavonskog Broda, Zadar nije imao većih problema u prošlosti. U sezoni '06/'07, Zadrani su pobijedili Svjetlost u gostima 86:94, a u Jazinama su im postigli čak 107 poena i slavili 107:83. U obje utakmice među najstaknutijima bio je Lalić sa 18 poena i šest skokova, odnosno s 21 poenom i pet skokova. Utakmica je na rasporedu u 20 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.