Postavljen stiropor pred derbi s Hajdukom
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 11.4.2008 u 18:18.
ZDNews.hr

Dresovi koje će nositi igrači Zadra Foto: Dino Stanin


Iako bi u normalnim okolnostima utakmica Zadra i Hajduka na Stanovima često danima bila glavna tema svih gradskih "ćakula", ovih je dana tragična smrt Hrvoja Ćustića još uvijek u žiži svih zbivanja. Teško je svima, a pogotovo igračima, koncentrirati se na utakmicu jer je prošlo svega 9 dana od smrti Ćustića.

U njegovu čast, svi će igrači Zadra od utakmice s Hajdukom pa do kraja sezone nositi Hrvojev broj 24 na prednjoj strani dresa. Vratari će na prednjoj strani dresa imati broj 1 i natpis "Hrvoje". Uz to, poduzete su i sigurnosne mjere kako bi se zaštitili svi igrači koji do kraja sezone budu igrali i trenirali na Stanovima. Zidovi istočne i zapadne tribine su obloženi 8 cm debelim stiroporom koji bi trebao biti privremeno rješenje do temeljite rekonstrukcije stadiona.

Cijena tog stiropora je 5000 kn, a u plaćanju je pomogao i Grad Zadar. Međutim, nadajmo se da će se u što skorije vrijeme Stanovi u potpunosti preurediti da se opasnost od ponavljanja ovakvih tragedija svede na minimum.

Unatoč svemu, motivacija u redovima Zadra je na visini i sigurno je da će igrači Dalibora Zebića dati sve od sebe kako bi dohvatili pobjedu za Ćustića. Međutim, drugoplasirani Hajduk ima samo jedan bod više od trećeplasiranog Slaven Belupa, a samo pet više od šestoplasiranog Zadra. S te strane, Splićanima je ovo vrlo važna utakmica i realno je za očekivati borbenu i emocijama nabijenu utakmicu.

Loša vijest za trenera Zebića su tri žuta kartona Želimira Terkeša koji tako neće imati priliku u izravnom dvoboju protiv Kalinića sam izbiti na prvo mjesto ljestvice strijelaca. Umjesto njega, mjesto u vrhu napada zauzet će Ante Mitrović koji se u posljednjim utakmicama diže u formi.

Međutim, problema nije pošteđen niti trener Hajduka Robert Jarni. Njemu se u Varaždinu ozlijedio Maris Verpakovskis i za njega je ova sezona završena. U prvom susretu ovih dviju momčadi ove sezone na Stanovima, bilo je 0:0. Na Poljudu je Zadar poveo 0:1, ali nije izdržao, te je morao potpisati poraz 4:1. Pitanje je može li Zadar sutra pobijediti Hajduka po prvi put ove sezone za svoga bivšeg suigrača Hrvoja Ćustića?

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.