Borik i dogodine prvoligaš
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 11.4.2008 u 0:41.
ZDNews.hr

Nedostajao je Dražović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Unatoč tome što su košarkaši Borik-Puntamike bili oslabljeni neigranjem graditelja igre Tomislava Dražovića, rezultatom 64:57 su uspjeli svladati momčad Alkara iz Sinja te osigurati ostanak u najelitnijem rangu hrvatske košarke i za slijedeću sezonu. Pobjegli su pretposljednjem Kvarneru na tri pobjede tri kola prije kraja, te su zbog boljeg omjera u međusobnim utakmicama i matematički "zacementirali" prvoligaški status.

Borik je bolje ušao u susret, ali Alkar se uspijeva vratiti te serijom 8:0 dolazi u značajnije vodstvo od sedam poena prednosti (10:17 nakon prve četvrtine). Međutim, gosti ne staju na tome. Nastavljaju s dobrom igrom te ubrzo imaju i 12 poena suficita. U dva navrata su Sinjani vodili tolikom prednošću, imali su 21:33 i 23:35, ali Borik se do poluvremena uspijeva vratiti na podnošljivih -8 što im je dalo nadu da mogu preokrenuti sve u svoju korist u drugih 20 minuta.

Trener Bujan je očito održao bukvicu svojim igračima na poluvremenu, jer su se nakon toga na parket vratili kao preporođeni. Napravili su impresivnu seriju 22:5 i iz zaostatka od 8 poena došli u vodstvo od 9 poena pred posljednju četvrtinu. Dokaz očajne igre gostiju u napadu je samo pet postignutih poena u trećoj dionici igre.

Unatoč tome što su gosti u tom periodu loše šutirali, u četvrtoj četvrtini se vraćaju na -5. Međutim, Borik ne dozvoljava potpuni povratak gostiju. U režiji Čulara, Devića, Dundova i Žorža Borik radi seriju 8:0 i dolazi na nedostižnih +13. Gosti se uspijevaju vratiti na -7, ali ne i bliže od toga, te Žorž s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 64:57.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Marko Žorž koji je ujedno bio jedan od najzaslužnijih za preokret u trećoj četvrtini. Postigao je 16 poena, te po četiri skoka i asistencije (val. 20), Dundov je dodao 12 poena, a Grgurović 10.

Kod gostiju, Đapo je postigao 16 poena uz sedam skokova (val. 20), a bivši igrač Borika Paolo Tičina je postigao 16 poena, ali uz očajan šut iz igre 4/17 i čak šest izgubljenih lopti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.