Svladana Dubrava uz nešto više muke
Piše: Damir Karinja i Marin Bogojević | Objavljeno 10.4.2008 u 21:54.
ZDNews.hr

Rok Stipčević ponovno jako dobar sa 17 poena Foto: Zadarsport (Arhiva)


Liga za prvaka, 4.kolo

KK „DUBRAVA“ – KK „ZADAR“ 68 – 73

(13-21, 19-20, 20-13, 16-19)

Sportska dvorana Dubrava

Gledatelja: 2000

DUBRAVA: Vragović 8, Kartelo 11, Krajačić, Čuljak 14, Perković, Samac 15, Bošnjak M, Backo, Gašparac, Smiljanić 4, Bošnjak V. 5, Šakić 11.

ZADAR: Stallworth, Stipčević 17, Barać 6, Johnson 12, Gečevski 15, Šarlija, Lalić 2, Macura 3, Štimac 7, Brewer 11.

Zadar je nastavio započeti niz i u četvrtom kolu lige za prvaka, pobjedivši momčad Dubrave teže nego što je to početak utakmice mogao nagovijestiti. Najbolja stvar u ovoj utakmici za Zadar je spoznaja da pobjeđuju i kada ne igraju najbolje, odnosno kada dođe do pada koncentracije uslijed velikog broja utakmica u kratkom vremenskom periodu.

Zadar po svemu može biti zadovoljan početkom ove lige za prvaka s obzirom na maksimalan učinak, a nije svejedno ni to da su u gostima pobijedili gotovo sve tradicionalno najneugodnije protivnike.

Utakmica je otvorena serijom Zadra 13-0, sa Gečevskim u glavnoj ulozi. Igru Zadra karakterizira brz protok lopte, jednostavnost u otvaranju šuta, što je razlog visokog postotka ubačaja. Obrana Zadra ima rješenje za svaku situaciju, zabilježene su dvije ukradene lopte Brewera te blokade Gečevskoga i Macure.

Zadar održava prednost do pred kraj četvrtine kada domaćini ipak uspijevaju malo popraviti početni loš dojam i smanjiti razliku na pristojnih osam koševa razlike.

U drugu četvrtinu Zadar ponovo ulazi agresivno, čvrstom obranom, a u napadu je dominirao brz šuterski dvojac Brewer-Stipčević za koje domaći nisu nalazili rješenja. Protok lopte ponovno je vrlo brz, postotak šuta i dalje na visokoj razini, što dovodi do novog odvajanja gostiju.

U 16. minuti zabilježena je i navjeća prednost na utakmici kada je na semaforu pisalo 20:38. U tom je razdoblju Rok Stipčević postigao svoje dvije od ukupno pet trica. Inače, postotak šuta za tri poena bio mu je drugu utakmicu zaredom stopostotan.

Velik broj utakmica ipak iziskuje i dosta rotacije u momčadi, a tu je Zadar ovih dana hendikepiran budući da Stallworth još uvijek nije dovoljno spreman, što znači jedan igrač manje na vanjskim pozicijama. Sve to dovelo je do određenog pada u kvaliteti igre, pogotovo šuta. Tako se na odmor otišlo sa, za Dubravu, vrlo dobrih -9.

Treća četvrtina donijela je drugi scenariji u odnosu na većinu utakmica koje su odigrali ove sezone. S obzirom da je Zadar uglavnom slamao suparnike upravo u trećoj četvrtini, čudi podatak da je danas Zadar upravo u toj dionici pao i dopustio suparniku da se potpuno približi.

Samo 13 poena u 10 minuta uz nekoliko dugih perioda bez ubačaja, loša obrana i katastrofalan postotak šuta ono je što karakterizira ovaj dio utakmice. Dubrava je nošena publikom potpuno smanjila vodstvo Zadra i utakmica je ponovno bila otvorena.

Posljednja četvrtina nastavila se u istom ritmu kao i kraj treće, nadahnutom igrom Dubrave koja preuzima i vostvo u nekoliko navrata. Ključnim se pokazao potez Ace Petrovića da spusti petorku Zadra sa Johnsom na četvorci, te uvođenjem Baraća koji je pridonio brzini igre.

Spasitelj se pojavio u liku Coreya Brewera koji je opet preuzeo stvari u svoje ruke kada je to bilo najpotrebnije. Ovaj put ipak nije bio sam, pridodali su mu se Stipčević, Johnson i Gečvski. Zadar se napokon našao u šutu, pogođeno je nekoliko ključnih trica (Barać, Johnson, Stipčević) i ipak se mirno privelo utakmicu kraju, koja je uz malo više koncentracije i sreće mogla biti zaključena mnogo ranije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.