Aco: "Moćni smo!"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.4.2008 u 0:44.
ZDNews.hr

Aco Petrović zabilježio i treću pobjedu u nizu u Ligi za prvaka Foto: Zadarsport (Arhiva)


Trener Zadra Aco Petrović može biti vrlo zadovoljan otvaranjem Lige za prvaka. Uspio je pobijediti Cibonu u Tornju, a uvjerljivo je slavio protiv Cedevite u Jazinama i Zagreba u Trnskom. Aco nije štedio riječi nakon nove pobjede, treće u nizu:

"Kada smo tako raspoloženi napadački onda ne možete imati problema. U svakoj četvrtini smo bili izuzetno raspoloženi i svaku dionicu igre smo završavali s 25-26 poena. Međutim, sada se potvrdilo da se Corey Brewer, koji nam je u jednom periodu od tri-četiri tjedna nedostajao, počeo dizati od utakmica s FMP-om. Kada je odmoran i zdrav, mislim da je najdominantniji igrač u hrvatskom Prvenstvu, što je zorno demostrirao danas i u utakmicama sa Cibonom i Cedevitom."

Aco ne skriva svoje ambicije, a to je naslov prvaka:

"Osjećamo se moćno i smatramo se apsolutnim favoritom u Prvenstvu. Zato mislim da nije dobro skrivati naše ambicije, a to je naslov prvaka Hrvatske. Samo moramo svaka dva ili tri dana to dokazivati na parketu. Nadam se da ćemo to i uspjeti."

Jure Lalić se također počeo dizati u formi. U dvije uzastopne utakmice, Jure je uhvatio pravu formu. Cedeviti je zabio 16 poena uz 8 skokova, a Zagrebu 12 poena i četiri skoka za 20 minuta na parketu. Nada se da će nastaviti s dobrim predstavama:

"Odigrali smo još jednu dobru utakmicu. U drugoj četvrtini smo prelomili utakmicu, u trećoj napravili nedostižnu prednost i na kraju zasluženo pobijedili. Dubravu ćemo u četvrtak shvatiti ozbiljno jer su namučili i Splita i Zagreba. Nikada se ne predaju i uvijek se vraćaju u igru. Što se tiče moje igre, u zadnje vrijeme dobivam malo veću minutažu i bolje igram. Nadam se da ću tako i nastaviti."

Pankracije Barać je također odigrao dobru utakmicu. Postigao je 13 poena uz šest skokova i dokazao treneru Petroviću da u odsustvu Stallwortha može računati na njega. Ne krije da je bio motiviran porazom u Kupu:

"Od početka smo dobro ušli u utakmicu, u drugoj četvrtini smo došli na malo veću razliku. Zagrebu smo od početka pokazali da će nas biti puno teže pobjediti nego u Kupu. Držali smo kontinuitet igre i visok ritam i ni u jednom trenutku nismo doveli pobjedu u pitanje. Poraz u Kupu nam je bio motiv više da pokažemo tko je bolji i tko ima veće sposobnosti, što smo na kraju i napravili."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.