Ime Kupu i novom stadionu po Hrvoju Ćustiću?
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 7.4.2008 u 22:00.
ZDNews.hr

Od slijedeće sezone Kup Hrvoja Ćustića? Foto: Zadarsport (Arhiva)


Nogometni klub Zadar pokrenuo je hvale vrijednu inicijativu da se ime tragično preminulog zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića nikada ne zaboravi. Naime, kako piše portal index.hr, Reno Sinovčić, vanjski stručni suradnik kluba je promptno krenuo u akciju kako bi Kup Hrvatske od slijedeće sezone nosio Ćustićevo ime, te kako bi novi stadion, kada se izgradi, također bio imenovan po tragično preminulom nogometašu.

"Hrvatski nogometni kup je pod ingerencijom HNS koji se sastoji od 22 članice (20 županija, grad Zagreb i Udruga prve lige). Jutros smo imali sjednicu Županijskog nogometnog saveza i poslali poziv ostalim savezima da podrže našu inicijativu. Kad dobijemo potporu obratit ćemo se Skupštini HNS koja se sastaje 24. svibnja i nadamo se da će na toj sjednici donijeti odluku da se Kup od sljedeće sezone zove Kup Hrvoja Ćustića", rekao je Sinovčić u razgovoru za Index.

Čelnici NK Zadar su se također sastali i donijeli dvije odluke. Prva je da se Kup nazove po Ćustiću, zbog čega su se i obratili ostalim klubovima koji se natječu u Kupu, a druga se tiče novog stadiona koji bi također trebao nositi ime Hrvoja Ćustića.

"Prva odluka je da se obratimo svim klubovima, da preko klubova dobijemo potporu kako bi smo dobili snažne, jake argumente za naš prijedlog. Tražimo potporu od što više klubova jer u Kupu se ne natječu samo prvoligaši nego i petoligaš može doći u finale Kupa pa želimo dobiti što veću potporu. Druga odluka je da se stadion koji će se graditi na Višnjiku nazove po Hrvoju. Uputili smo molbu Gradu da prihvati naš prijedlog s obzirom da je vlasnik stadiona i investitor radova. Sad je na Gradu da to prihvati, a to je najmanje što možemo učiniti i najmanje što Hrvoje zaslužuje", rekao je Sinovčić za Index.

Vanjski stručni suradnik kluba vjeruje da će Kup od slijedeće sezone biti Kup Hrvoja Ćustića, za što je dobio podršku od Zdravka Mamića i Igora Štimca.

"Povratne informacije su, naravno, jako dobre, javljaju se ljudi sa svih strana i nadam se jednoglasnoj odluci skupštine HNS o preimenovanju kupa u Kup Hrvoja Ćustića", zaključio je Sinovčić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.