Rok: "Idemo riješiti neriješene račune s Mravima"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 7.4.2008 u 18:03.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Zadarsport (Arhiva)


Momčad Zadra na najbolji je mogući način otvorila Ligu za prvaka. U gostima su pobijedili Cibonu nakon produžetaka, a u nedjelju u Jazinama s lakoćom svladali Cedevitu. Međutim, trener Petrović ne skriva da se pribojavao utakmice s Cedevitom: "Pribojavao sam se ove utakmice iz više razloga. Pobijedili smo Cibonu u Tornju i nakon takvih pobjeda zna doći do samozadovoljstva. Srećom, to se nije dogodilo, vjerojatno zato što je tek početak Lige za prvaka. Vrlo vjerojatno bi bilo drukčije da smo Cibonu u gostima pobijedili nešto kasnije. Također sam se pribojavao ovoga termina, odaziva publike i kako će sve na kraju ispasti. Odabrao sam termin u 12 sati jer sam htio dobiti nekoliko sati odmora više ili bar biti u istoj situaciji kao Zagreb koji je igrao u isto vrijeme".

Igrači Željka Pavličevića sigurno neće imati lagan posao protiv Zadra, jer Aco tvrdi da se Zadar diže: "Više nego evidentno je da se dižemo, a pogotovo smo napredak napravili u formi od onih utakmica s FMP-om. U slučaju pobjede nad Zagrebom, dijele nas milimetri od osvajanja startne "jedinice". Pobijedili smo Cibonu u Zagrebu i ako pobijedimo Zagreba u gostima onda smo najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta prije doigravanja. Srećom, prošli smo ovaj period bez Stallwortha neokrznuti isto kao što smo jako dobro izgurali ono vrijeme kada nam je Stipčević bio ozlijeđen".

Na gostovanju u Trnskom trebat će mu prvi razigravač Brewer. Potvrda njegovog povratka u formu je još jedna odlična utakmica, ali nedostajat će mu Stallworth: "Brewer se vratio i već četvrtu utakmicu u nizu igra odlično što je poticajno za nas, ali Stallworth još nije počeo trenirati pet na pet. Želio je protiv Cedevite biti u rosteru, ali realno je za očekivati da će pravu minutažu dobiti u subotu protiv Svjetlosti. Vjerujem da će u toj utakmici Stallworth moći dobiti nekoliko minuta više nego što zaslužuje u tom trenutku. Međutim, treba nam Stallworth iz najboljih dana jer nam očito nedostaje jedan igrač u rotaciji i napravit ćemo sve da ga što prije vratimo u formu".

Veseli se utakmici sa Zagrebom: "Veselimo se toj utakmici jer pobjedom jako puno dobijamo, a ne gubimo ništa. U drugom dijelu gotovo sve jače momčadi dolaze u Zadar (Cibona, Split, Zagreb), gdje vrlo teško mogu izvući pozitivan rezultat. Treba voditi računa i o koš-razlici, da nam to ne bi pokvarilo plasman. Raspored je jako zgusnut i važno je biti koncentriran, jer ako uđete u period loše igre, vrlo ćete brzo izgubiti svoju poziciju. Odradili smo dobar trening protiv Cedevite i sačuvali svježinu za utorak".

Nije Aco zaboravio odgovoriti onima koji su ga nazivali bahatim: "Ako je bahato reći za svoju momčad da je glavni favorit u Prvenstvu, onda sam bahat. Mislim da smo ipak ispred svih ostalih momčadi u Prvenstvu Hrvatske u ovom trenutku. Ako dobijemo još nekoliko dana da vratimo Stallwortha u natjecateljski ritam, mislim da možemo biti vrlo optimistični u završnici sezone, čak gledajući i na F4 u Ljubljani".

Zadrani su u obje utakmice sa Zagrebom u NLB ligi slavili, ali još nisu zaboravili na poraz u polufinalu Kupa. To ističe i Rok Stipčević: "Imamo neriješenih računa s njima još iz Kupa. Trener Petrović je zahtijevao da se odmah fokusiramo na utorak kada nas dočekuje neugodna momčad Zagreba, ali u Trnsko idemo vrlo motivirani. Pokazat ćemo da je ono u Kupu bio samo naš loš dan".

"Zagreb je pokazao da je dobra momčad, ali i mi imamo svojih prednosti. Pogotovo ako odigramo obranu kao što znamo i zatvorimo im vanjski šut, bit ćemo u prednosti. Oni su talentirana ekipa koja igra jako dobro u napadu i morat ćemo im zaustaviti protok lopte, proigravanja Vladovića i realizaciju vanjskih igrača. Posebice ako im zaustavimo protok lopte, brzim kontrama možemo dobiti na ovom teškom gostovanju. Poraženi smo od njih u Kupu, odigrali su jako dobro i pokušat ćemo im vratiti",
zaključio je kapetan Gečevski.

Utakmica se igra u utorak u dvorani Trnsko s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na programu HRT+.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.