Važna pobjeda Borika
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 7.4.2008 u 1:48.
ZDNews.hr

Tomislav Dražović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Momčad Borik-Puntamike bez većih poteškoća je svladala Kvarner u 5. kolu Lige za ostanak rezultatom 77:63. Prije početka utakmice održana je minuta šutnje u čast tragično stradalog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića i novinara Zadarskog lista Frane Vukića.

Gosti bolje ulaze u susret i na krilima raspoloženog Šamanića vode 7:15. Centar Kvarnera je u tom periodu od 15 poena svoje momčadi sam postigao 13. Ulaskom Ivice Grgurovića limitiran je učinak Šamanića i u nastavku susreta Borik je lagano povećavao svoju prednost. Impresivnu seriju 22:0 rade domaći i u samo sedam minuta dolaze u veliku prednost.

Riječani u tim trenucima puno griješe što koristi Borik i na krilima Devića dolazi do prednosti 32:19. Borik još više dodaje gas na kraju prvoga poluvremena i prvi period završava s velikih +22 (44:22). Sredinom treće četvrtine Borik osigurava pobjedu velikom prednošću od 54:26 i do kraja susreta gledamo nezanimljivu utakmicu.

Međutim, valja istaknuti da su gosti bili oslabljeni neigranjem prvog razigravača Vladimira Anzulovića koji je s 14 poena i četiri skoka u prosjeku bio jedan od najvažnijih igrača Riječana ove sezone.

Najbolji igrač Borika bili su Dević i Dundov s po 16 poena. Dundov je tome dodao 9 skokova (val. 24), a Dević sedam. Kod gostiju, istaknuo se bivši centar Zadra Marko Šamanić s 24 koša i 9 iznuđenih faulova (val. 31). Pilepić je postigao 13 poena, a Petrović 11. Momčad Borik-Puntamike se ovom pobjedom učvrstila na četvrtoj poziciji te su se četiri kola prije kraja odvojili na tri pobjede od pretposljednjeg Kvarnera.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.