Posljednje zbogom Hrvoju Ćustiću
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 5.4.2008 u 23:06.
ZDNews.hr

Sprovod u Murvici Foto: Filip Brala


U Zadru se osjeća tužno raspoloženje, očito je kako netko nedostaje. Mladi zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić danas je pokopan na mjesnom groblju u Murvici. Posljednji pozdrav došlo mu je uputiti više tisuća prijatelja i sugrađana. Bilo je tu mnogo ljudi iz svijeta nogometa, kompletne delegacije Hajduka, Cibalije, Dinama, Rijeke, zatim čelnik Udruge prvoligaša Igor Štimac, izbornik reprezentacije Slaven Bilić, bivši trener Hajduka i Šibenika Ivan Pudar, generalni menadžer Hajduka Ivica Šurjak, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i mnogi drugi.

Bili su tu i igrači KK Zadar na čelu s direktorom Pinom Giergiom i trenerom Acom Petrovićem, ministar Božidar Kalmeta, gradonačelnik Živko Kolega, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, trener Zagreba Ćiro Blažević, te veliki broj onih koji su se željeli posljednji put pozdraviti s prerano preminulim nogometašem. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković se nije pojavio.

Došao je i 17-godišnji igrač Cibalije Tomislav Jurić, unatoč klupskoj preporuci da ne ide. Ćustić je stradao nakon duela s Jurićem koji ga je nehotično odgurnuo. "Ne znam kako se to dogodilo, ne uspijevam odvrtiti film u glavi. Ne možete zamisliti kako mi je teško, ali imao sam obavezu doći", rekao je kroz suze Jurić. Otac Hrvoja, Svetko Ćustić ništa ne zamjera mladom Juriću što je i dokazao zagrlivši ga.

Roditelji, brat, djevojka Lidija i rodbina u velikoj boli su se uz zvuke klapske pjesme oprostili od svoga Hrvoja. Među ostalima, govor je održao i kapetan Zadra Jakov Surać koji se drhtavim glasom oprostio od svoga suigrača.

Ova tragedija je duboko potresla cjelokupni hrvatski sport. Dokaz tome su i odgode svih nogometnih, košarkaških i vaterpolskih utakmica koje su se trebale odigrati na dan pokopa. Čak se nije ni jedrilo u zadarskom kanalu. Vrlo potresna i tužna priča ovime završava, iako se Hrvojeva obitelj zasigurno još dugo vremena neće oporaviti.

Uskoro očekujte foto-galeriju s više od 40 slika sa sprovoda.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.