Stipčević: "Odgovara nam ovaj ritam"
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 5.4.2008 u 14:08.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zbog tragične smrti mladog zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića, odgođene su sve utakmice sa subote (dan pokopa) na nedjelju. Tako će Zadar u nedjelju u 12 sati dočekati Cedevitu. Zadrani po prvi puta igraju u Jazinama utakmicu s ovako ranim početkom, ali nažalost zbog tragične smrti mladog noogmetaša. Sve sportske manifestacije su u debeloj sjeni ovog nemilog događaja koji je duboko potresao cjelokupnu hrvatsku javnost. U jeku ove tragedije, najmanje se priča o velikoj pobjedi nad Cibonom i nedobivanju organizacije završnog turnira NLB lige, što bi inače bile top-teme.

Unatoč tome, Zadrani se moraju fokusirati na sutrašnju utakmicu nakon pobjede u prvom kolu nad Cibonom u Tornju, jer im kiks ne bi dobro došao nakon velike pobjede. Međutim, trener Petrović naglašava kako su mogli i ranije riješiti utakmicu: "Mislim da će se svi gledatelji koji su večeras bili u dvorani složiti da je naša pobjeda apsolutno zaslužena. U više navrata smo imali priliku otići na prednost od 20-ak poena razlike, što nismo učinili, ali to nam se srećom nije osvetilo. To što smo igrali produžetak smo krivi svi, i igrači i ja, ali dobro smo odigrali tih dodatnih pet minuta. Veseli me psihička stabilnost momčadi koja je već pokazala čvrstinu u nekoliko odigranih produžetaka ove sezone. Imamo težak raspored, ali unatoč tome smo favoriti Prvenstva i zanima nas samo naslov prvaka".

Rok Stipčević ne smatra gust raspored hendikepom: "Odgovara nam ovaj ritam utakmica. Dok smo bili bez utakmica po tjedan dana, znali smo gubiti jer smo u tom periodu imali jače treninge".

Kapetan Todor Gečevski je imao temperaturu pred susret s Cibonom, ali vrlo dobro je odigrao: "Gečevski je imao temperaturu 39.5 koja je uspješno spuštena na 37.5 zahvaljujući liječničkom timu", kazao je Petrović. On će vjerojatno sutra biti spreman za sve napore. "Energetski se vraćamo, Brewer je u puno boljem stanju nego prije", rekao je Petrović. Stallworth je putovao s ekipom u Zagreb, ali nije igrao zbog ozljede. Vjerojatno neće biti spreman ni za utakmicu s Cedevitom, a Aco sigurno ne može računati na Prostrana koji ima suspenziju od HKS-a. Trener Zadra ima suženu rotaciju, ali i Cedevita ima problema s ozljedama. Zbog ozljede zgloba susret bi mogao propustiti bivši centar Zadra Frano Čolak.

Međutim, Cedevita ima dva Zadranina u svom sastavu koji će zasigurno biti vrlo motivirani u Jazinama. Jurica Žuža i Ivan Novačić su rođeni u Zadru, dok su Čolak, Milačić i Filipović bili svaki u svoje vrijeme članovi kluba iz Jazina. U momčadi Cedevite je sigurno motivacija na vrlo visokoj razini protiv favorita Prvenstva, dok će Zadrani morati pripaziti jer bi im kiks u ovoj utakmici pokvario pobjedu nad Cibonom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.