Dva Zadranina sudionici maratona u Trevisu
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 4.4.2008 u 11:47.
ZDNews.hr

Oliver Bosnić Foto: Oliver Bosnić


Zadrani Oliver Bosnić i Vladimir Reljić bili su jedni od 4661 maratonca koji su završili peti tradicionalni maraton u talijanskom gradu Trevisu. Kroz zimu su se spremali za maraton u "šumi" Musapstan, na stadionu Višnjik, a lagana rastrčavanja su radili u parku Vladimira Nazora. Vrijeme im je išlo na ruku, jer je zima bila blaga, bez većih padalina.

Kada je došlo vrijeme da kapitaliziraju naporan zimski rad, Oliver i Vladimir su odabrali maraton u Trevisu koji se može podičiti sjajnim uvjetima. Svakih pet kilometara je okrijepa, trči mnogo Hrvata i nije težak maraton.

Maraton je startao na tri različita mjesta (Vidor, Vittorio Veneto i Ponte di Piave) koji su smješteni u vrhove jednakokračnog trokuta. Nakon 22 km, sve tri staze se spajaju u jednu. Nešto prije toga, organizator je dijelio i više nego korisne kape za sunce.

Maraton je završio 4661 sudionik, 26.7% više nego prošle godine. Talijan Denis Curzi je na cilj stigao prvi s vremenom 2:13:27, a Slovenka Helena Javornik je bila najbolja u ženskoj konkurenciji s vremenom 2:28:36.

Među Hrvatima, najbolji je bio Željko Bradarić s vremenom 3:02:44, a kod žena Petra Gidak s vremenom 3:19:26. Oliver Bosnić je poboljšao osobni rekord za čak 24 minute, te mu je sada najbolje vrijeme 3:29:51. Zadovoljan je, ali očekivao je još bolje: "Osobno sam očekivao tri do pet minuta bolje vrijeme, ali s obzirom na jako sunce moram biti zadovoljan i s ovim vremenom".

Vladimir Reljić je također popravio osobni rekord iz Zagreba za šest minuta i ušao u cilj za 3:12:32, što je treće najbolje vrijeme u hrvatskoj konkurenciji.

Startnina iznosi 25 eura, što nije previše jer je maraton odlično organiziran, pića i okrijepe na stazi i u cilju ima u obilju, svaki sudionik dobije izvrsnu Asics majicu, a nakon maratona je organiziran i pasta party.

Put je iznosio čak 1000 km, ali Oliver je zadovoljan: "Put je bio dugačak, troškovi ne baš zanemarivi, ali itekako se isplatilo. Bio je to nezaboravan doživljaj i svakome tko je u mogućnosti, preporučio bih da ode i sam se uvjeri".

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.