KK Cibona - KK Zadar 96-106
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 2.4.2008 u 22:05.
ZDNews.hr

Foto: Vedran Buble (Index.hr) Foto: Index.hr


Momčad Zadra je napravila veliki korak prema osvajanju prvog mjesta pred doigravanje na samom početku Lige za prvaka. Igrači Ace Petrovića su u Tornju svladali Cibonu nakon produžetaka, 96:106. Zadrani su bili u vodstvu veći dio utakmice, imali prednost i u četvrtoj četvrtini, ali je najbolji cibos Warren teškim šutem preko Brewera s četiri metra poslao utakmicu u produžetke. U dodatnih pet minuta Zadrani su se bolje snašli i uzeli pobjedu koja će im sigurno puno značiti za samopouzdanje i na samom početku PH-e.

Trener Petrović je bio primoran ostaviti Gečevskog na klupi zbog povišene temperature svog kapetana. Zato je na parket poslao neuobičajenu petorku Barać, Johnson, Lalić, Štimac i Brewer. Trener Sunara na parket je poslao Warrena, Williamsa, Andrića, Hoskina i Rozića. Utakmicu je nešto bolje otvorila Cibona, vodstvom 6:2 i kasnije 8:4. Međutim, preko Johnsona i njegove dvije trice u prvoj dionici igre Zadrani dolaze do vodstva 14:11.

Zadar radi seriju 7:0 već spomenutom tricom Johnsona koji je nakon toga dodao još dva poena, dva je zabio Štimac i gosti tada imaju +7. Završnica četvrtine pripada cibosima. Vukušić pogađa za dva, Warren zabija oba slobodna bacanja, a Brewer ulazi s klupe za organizaciju posljednjeg napada iako ima tri faula. Brewer gubi loptu prije nego što je prešao centar, a Warren tricom s 8 metara sa sirenom zaključuje prvu dionicu igre za vodstvo domaćina 24:22.

Zadar je imao vodstvo 17:22 u prvoj četvrtini, ali Cibona na kraju prve četvrtine i na početku druge radi seriju 11:0 i poenima Hoskina dolazi do posljednjeg vodstva na utakmici, 28:22. Još impresivniji je parcijalni Cibonin rezultat 17:4.

Zadar se tada budi, Gečevski ubacuje tricu, Johnson zabija nove poene, a nešto kasnije, u 14. minuti Brewer smanjuje na samo -2. Sjajni Johnson pogađa još jednu tricu, Brewer je također precizan izvan linije 6.25 m i Zadar prelazi u vodstvo.

Treba naglasiti kako je Zadar od 12. minute pa kroz veći dio susreta u obrani igrao zonu. Tricašku kanonadu Zadra u drugoj četvrtini nastavlja Gečevski svojom drugom tricom, a Stipčević pogađa za tri poena za šestu zadarsku tricu u drugih 10 minuta. Vukušić igra nešto bolje pred kraj prvog poluvremena, ali na odmor se svejedno odlazi s vodstvom Zadra 45:49.

Stipčević otvara drugo poluvrijeme tricom za +7 Zadra, a nakon nesportske pogreške Hoskina i jednog realiziranog slobodnog bacanja Štimca, Brewer pogađa za prvu dvoznamenkastu prednost Zadra, 45:55. Osim dobre zonske obrane, Zadrani vežu i nekoliko kontri te s parcijalnih 12:3 dolaze u vodstvo 48:61. Međutim, problemi za Zadar dolaze nakon četvrte osobne greške Brewera.

Warren pogađa svoj 14 koš, tricu zabija Vukušić, ponovno zabija Warren, priključuje se Rozić i Cibona se serijom 16:6 približava na 64:67. Zadar se ponovno budi i serijom 6:0 preko Stipčevića, Lalića i Baraća završava treću dionicu igre. Barać čak krade loptu u posljednjim trenucima, ali ne uspijeva pogoditi i Zadar nakon tri odigrane četvrtine ima 73:64.

Zadar pomalo buni zona Cibone i igrači Ivana Sunare se vraćaju na samo -3 serijom 7:0. Pet minuta prije kraja Brewer pogađa prve zadarske poene nakon Lalićevog jednog slobodnog bacanja na samom početku posljednje dionice igre.

Nakon Hoskinovog efektnog zakucavanja, Brewer pogađa na drugoj strani, ali Princ igra vrlo dobro u posljednjoj četvrtini i novom tricom smanjuje prednost Zadra. Tri i pol minute prije kraja Hoskin izjednačuje na 78:78. Nakon što je Štimac pogodio, i Cibona pogađa 50 sekundi prije kraja.

Gečevski realizira jedno slobodno bacanje za +2 Zadra, a nakon što je Brewer oba puta precizan s linije slobodnih bacanja, Warren iz nedosuđenog faula u napadu pogađa za produžetak.

U produžetku Gečevski i Warren pogađaju trice, a nakon dva pogođena bacanja sa svake strane, Rozić poentira. Barać mu odgovara tricom, a odlična igra Zadra u produžetku (čak 22 poena u pet minuta) se nastavlja.

Zadrani su smireni i pogađaju gotovo sva svoja slobodna bacanja. Barać je pogodio četiri, Brewer dva, Johnson dva, Gečevski jedno, a točku na "i" ove pobjede stavlja Johnson svojom petom tricom za konačnih 96:106.

Zadar je kroz gotovo cijeli susret kontrolirao igru i rezultat, ali se Cibona u posljednjoj dionici igre vraća i donosi nam uzbudljivu završnicu. Imali su Zadrani nekoliko prilika za "break" koje nisu iskoristili te su morali ići u produžetak za pobjedu.

Valja naglasiti kako je Brewer, ključni igrač Petrovićeve momčadi, već u prvoj četvrtini dobio tri faula te prisilio svoga trenera na igranje zone koja se isplatila. Jedino su Zadrani imali problema s odličnim Warrenom koji je bio jedan od ključnih igrača u preokretu, ali cibosi se nisu snalazili na zadarsku zonu. Brewer je ponovno bio odličan i pogodio sva važna slobodna bacanja, a Johnson je također odradio fenomenalan posao, pogotovo u prvom dijelu.

Gečevski je igrao s temperaturom i u takvom stanju postigao 15 poena uz 8 skokova. Međutim, ostaje dojam da su Zadrani bili puno bolja ekipa večeras što dokazuje valorizacija 131-78 u njihovu korist. Gosti su imali i bolju tricu, a prevaga na njihovu stranu su bila slobodna bacanja iz kojih su postigli čak 36 poena. Cibosi su bili prisiljeni napraviti čak 33 faula, naspram 18 zadarskih. Cibona je također izgubila čak 17 lopti.

Trebao je Zadar ranije prelomiti utakmicu u svoju korist, ali treba uzeti u obzir i kratak roster te veliki umor u Petrovićevoj momčadi. Ostvarena je važna pobjeda na početku Lige za prvaka i učinjen veliki korak prema startnoj "jedinici".

Najbolji su bili Zadrovi Amerikanci Brewer s 28 poena, šest skokova, četiri ukradene lopte i 10 iznuđenih faulova (val. 39) te Johnson s 27 poena. Gečevski je dodao 15 poena uz 8 skokova, Barać je postigao 13, a Stipčević 10.

Warren je na drugoj strani zabio 28 uz šest skokova i četiri asistencije (val. 33), a Hoskin je postigao 18 poena uz 8 skokova, a Vukušić je dodao 11 uz šest skokova.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE U SURADNJI S PORTALOM INDEX.HR



Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.