Stipčević: "Nadam se da ću što prije proigrati u Jazinama"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.4.2008 u 22:54.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Hrvoje Bajlo


Večeras s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na VOX televiziji, najveći derbi hrvatske košarke odigrat će Cibona i Zadar. Slično kao što su ove dvije momčadi otvorile regionalnu ligu u listopadu prošle godine, tako će i prvo kolo Lige za prvaka proći u znaku velikog derbija. Cibona nije u odličnoj formi, ali uvijek ih se treba čuvati, pogotovo u Tornju. Toga je svjestan i Rok Stipčević: "Ispali su iz NLB lige, ali imali su pet dana više za pripremu utakmice od nas. Mi smo prošli jako dobru momčad FMP-a, koja po meni poslije Partizana igra najbolju košarku u ligi. U tome udio ima sigurno i dolazak Bože Maljkovića u Železnik. Sinoć smo napravili posljednje pripreme za utakmicu, a danas trebamo izbaciti FMP iz glave i koncentrirati se samo na Cibonu. Jutros smo trenirali u 10 sati i sada iščekujemo utakmicu".

Rok se raspitao i o novom pojačanju Cibone, playmakeru Coreyju Williamsu: "Koliko imam prilike čuti, puno je opasniji u prodoru, razigravanju i obrani nego u šutu. Imaju vrlo iskusne razigravače, Mulaomerović je već priznat u Europi, Princ je koristan timski igrač, a Williams se polako privikava na europsku košarku nakon igranja u Australiji. Vanjska linija im je dosta jaka".

"Međutim, nisu ni pod košem slabi. Tu imaju Hoskina i Andrića, i Krasić polako ulazi u ritam. Ne smijemo zaboraviti niti krilo Warrena koji je njihov najbolji igrač po meni. Odličan skakač, strijelac i obrambeni igrač"
, nastavio je Rok o cibosima.

"Moramo zaustaviti Williamsu prodor, Mulaomeroviću pick and roll igru i Hoskina u napadu koji je izuzetno kvalitetan ofenzivni igrač", rekao je Rok.

Statistika donosi zanimljive podatke oko igre zadarskog razigravača. Naime, on igra puno bolje na gostovanjima nego kod kuće: "Istina, ove sezone sam svoje najbolje utakmice odigrao u gostima, ali nadam se da ću i pred domaćom publikom pokazati svoju kvalitetu. Prošle sezone, kada se ozlijedio Jakov Vladović, bio sam doslovno sam na playmakeru, igrao 39 minuta i imao sam odličnu statistiku. Nije za zanemariti niti činjenica da smo u tom periodu nanizali 9 uzastopnih pobjeda. Svladali smo većinom velike klubove, Partizan i Zvezdu kod kuće, Budućnost u gostima i dr. Mislim da me i ona ozljeda zbog koje sam izbivao s parketa unazadila, ali nadam se da ću što prije proigrati pred domaćom publikom".

"Aco nam je sinoć dao posljednje savjete kako ćemo koga braniti, kako ćemo rotirati... Barać i ja, kao i ostatak momčadi, smo se već priviknuli na nedostatak Stallwortha. Koga nema, bez njega se može i mora", zaključio je mladi zadarski graditelj igre.

Dodajmo ovome kako je HKS kaznio Tonija Prostrana sa šest utakmica neigranja za prvu momčad Zadra zbog neodazivanja na pripreme juniorske reprezentacije.

Zadar je u obje ovosezonske utakmice protiv Cibone u NLB ligi slavio, jednom u Jazinama 87:80, te jednom u Tornju 77:82. Unatoč tome, Cibona večeras ima motiv više osvetiti se Zadranima za ta dva poraza. Usprkos lošoj sezoni, Cibona je uvijek težak protivnik i nikada se ne smije podcijeniti. Hoće li se Zadrani večeras vratiti s još jednog gostovanja pod Tornjem u slavljeničkom raspoloženju, saznat ćemo nešto prije 22 sata.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.