Mladi plivači iznenadili na prvenstvu Dalmacije. Srebro i bronca u Zadru!
Piše: prof. Josipa Nekić | Objavljeno 31.3.2008 u 16:36.
ZDNews.hr


Proteklog vikenda u Splitu 29. i 30. ožujka održano je reginalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za kategoriju predkadeta na kojem je između više od 200 djece nastupilo i 8 plivača P.K. „Zadar“.

Riječ je o uzrastu od 10 i 11 g (plivači) te 9 i 10g (plivačice) koji su se borili sa 10 klubova iz cijele Dalmacije. Tako su naši plivači, u sastavu Luka Bašić, Borna Dukić, Edi Grbić, Marko Smrkinić, Vita Vlahović, Tea Kadić, Margarita Grašo i Hana Zelić imali jaku konkurenciju sa djecom koja imaju konstantni rad u zatvorenom bazenu (Split, Šibenik, Dubrovnik).

Najveći doprinos velikom uspjehu „Zadra“ ide Hani Zelić, koja je u disciplinama 50m prsno(46.83) i 100m prsno (1:44.89) osvojila srebro i broncu. Hana je u ostale 4 discipline u kojima je nastupila bila u prvih 6 a ući u prvih 10 pošlo je za rukom i Margariti Grašo u 50m leđno i 100m slobodno te Tei Kadić u 50 m prsno. Uz individulane nastupe i puno popravljenih klupskih rezultata ide i odlično 4. mjesto u sve 3 štafete u kojima su nasupile naše djevojčice.

Ovi nastupi naših plivača ogroman su uspjeh, kaže trenerica Josipa Nekić, koja je jako zadovoljna postignutim rezultatima .Ovo natjecanje, kao i ostala natjecanja u ovom periodu kad ostanemo samo na suhim treninzima i rijetkim odlascima u zatvoreni bazen u Šibenik, teško je za plivače, pogotovo najmlađe, koji imaju puno manje iskustva. Ipak, svakodnevni suhi treninzi i treninzi u Šibeniku isplatili su se i sve nas iznenadili.

S obzirom da su ostvareni rezultati pokazali izuzetnu nadarenost naših plivača uvjerena sam da ćemo na natjecanjima koja nam predstoje postići još bolje uspjehe s obzirom da uskoro ulazimo u bazen hotela „Pinija“.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.