Tekstualni prijenos utakmice Zadar - FMP uživo iz Jazina
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 29.3.2008 u 19:55.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Zadarsport (Arhiva)


Po prvi put na ovom portalu imate priliku uživati u live prijenosu treće, odlučujuće utakmice četvrtfinala doigravanja NLB lige između Zadra i FMP-a.

Suci ovog susreta su Zoran Šutulović, Matej Boltauzer i Roman Kolar.

PRVA ČETVRTINA:

Trener Petrović je na parket poslao petorku Stipčević, Johnson, Gečevski, Macura i Brewer. Trener FMP-a je utakmicu otvorio petorkom Erceg, Lazić, Krstović, Žigeranović i Protić.

Rok Stipčević je promašio prvu tricu, Žigeranović promašio šut s poludistance i u obrani
napravio faul nad Macurom koji pogađa prvo slobodno bacanje.

Samardžiski mijenja Žigeranovića i u istom napadu poentira. U drugom napadu je isti igrač neuspješan, a Gečevski na asistenciju Brewera pogađa uz faul. Zadar vodi 4:2. Protić promašuje šut, Gečevski je blokiran, a Johnson ga ispravlja i poentira za 6:2. Krstović nepravilno vodi loptu, a nakon nesportskog faula nad Johnsonom Zadar pogađa jedno slobodno bacanje, ali Brewer je neuspješan za tricu.

U momčadi FMP-a, dva faula imaju Žigeranović i Protić. Upravo Protić pogađa za tri poena, potom promašuje, a dva slobodna bacanja ima Macura. Realizira prvo, kao i drugo. Indisponiranog Ercega mijenja Labović. Brewer pogađa šut s četiri metra. FMP je prilično loše ušao u utakmicu, a Zadar na samom početku igra jako dobru obranu i nakon pet i pol minuta je primio samo pet poena. Zadar vodi 11:5, a loša igra Beograđana je primorala njihovog trenera na minutu odmora.

Brewer ne koristi čistu kontru, ali gosti ne mogu gotovo ništa pogoditi, promašuje i Samardžiski. Gečevski u posljednjoj sekundi napada pogađa polaganje, a odgovara mu Krstović nakon brojnih promašaja FMP-a za 13:8. Brewer promašuje šut s pet metara, ali se ispravlja i iz odbojke diže na sedam razlike. Samardžiski pogađa s druge strane.

Stipčević ide na prodor, ali je fauliran. Oba puta je precizan s linije slobodnih bacanja. Zadar i dalje igra dobru obranu, Labović ne uspijeva iz teške pozicije pogoditi, a Macura radi korake.

Erceg pogađa prve poene večeras, a Barać pogađa tricu iz kuta. Petrović ponovno protestira, ali Boltauzer ne svira pogrešku. Sjajni Barać prodire do koša i polaže za naajvećih +10. Jeremić odgovara tricom iz kuta, a u posljednjem napadu Stipčević nije precizan za tricu iz kuta. Prva četvrtina završava rezultatom 22:15 za Zadar.

DRUGA ČETVRTINA:

Erceg ne pogađa tricu preko Gečevskog, a Barać je ponovno vrlo raspoložen i prolazi pored Krstovića koji radi faul. Zadrani spuštaju loptu na Gečevskog koji sjajnim rolingom prolazi pored Labovića i polaže za +9. Erceg odgovara na drugoj strani.

Johnson igra vrlo čvrstu obranu na Krstoviću i uspijeva se izboriti za loptu. Organizaciju zadarskih napada je preuzeo Stipčević. Gečevski ne uspijeva pogoditi, a Krstović poentira za 24:19. Johnson iz prodora iznuđuje faul i pogađa oba slobodna bacanja. Gečevskog mijenja Lalić. Zadar je u zoni.

Erceg ne pogađa preko Lalića, a Labović čini drugu osobnu grešku na Juri i izlazi iz igre. Barać je neprecizan za tricu preko ruke, a Erceg se dobro snalazi u reketu i poentira za 26:21. Nakon nešto slabijeg starta, Erceg je već na šest poena. Stipčevića mijenja Brewer i preuzima dirigentsku palicu.

Štimac se neuspješno zabija u reket, ali ispravlja ga Lalić. Zadrani i dalje igraju zonu 2-3 koja u prvom napadu donosi ploda, ali u drugom Mičić pogađa tricu. Barać polaže iz kontre za 30:24.

Štimac tricom diže Zadrane na 33:24, a gosti se kao i u prvoj utakmici jako teško snalaze na zonu. Štimac radi drugi faul 4:48 prije odmora. Lalić igra korektnu obranu na Ercegu i prisiljava ga na promašaj, zatim Barać iz polukontre ne poentira, ali skače u napadu i iznuđuje pogrešku. Pogaša jedno slobodno bacanje, a u slijedećem napadu gosti promašuju tricu, a suci loptu sa strane dodijeljuju gostima što izaziva buru protesta kod Petrovića. Sudac Šutulović ga upozorava da je slijedeći prigovor tehnička za njega, a nakon trice Jeremića gledamo kratki prekid zbog ozljede FMP-ovog centra.

Rezultat je 34:27, 3:44 do kraja prvog poluvremena. Centar FMP-a Žigeranović je ostao ležati na parketu, ali nakon minute se pridiže i odlazi na klupu. Mijenja ga Čović. Petrović ponovno ulazi u žustar razgovor sa sucima nakon faula Lalića u napadu.

Brewer radi faul nad Jeremićem, a Petrović se odlučuje na minutu odmora 3:06 prije kraja. Zadar i dalje igra bolje od FMP-a i ima solidnih sedam poena prednosti. Mladi Jeremić je vrlo nervozan i promašuje oba puta s linije slobodnih bacanja.

Gosti prelaze u zonsku obranu, Zadrani se ne snalaze najbolje, ali Johnson pogađa tricu preko ruke u posljednjoj sekundi. Zadar prelazi na čovjeka u obrani, a Labović to koristi i poentira preko Štimca. Barać ne pogađa tricu preko ruke. Do kraja je 1:42.

Gečevski blokira Raduljicu, Zadrani idu u brzu kontru, ali Johnson promašuje čisti zicer. Ispravlja ga Brewer, a u slijedećem napadu Čović pogađa oba puta s linije slobodnih bacanja nakon drugog faula Brewera.

Zadrani ponovno igraju teško na FMP-ovu zonu, Brewer promašuje tricu, ali hvata napadački skok, međutim, radi faul u napadu, svoj treći. Ono što je lošije od trećeg faula Brewera je njegova ozljeda, jer je on izašao iz igre šepajući. Gosti promašuju, ali Gečevski radi faul nakon skoka.

Petrović koristi svoj drugi time-out 24 sekunde prije kraja. Raduljica promašuje prvo slobodno bacanje, ali drugi put je precizan. Zadar u posljednjem napadu promašuje tricu preko Baraća, gosti hvataju skok, ali rezultat nakon prvih 20 minuta ostaje 39:32. Zadar igra skakački puno bolje od gostiju i ima nadmoć 17 naprama 9. Međutim, loše šutiraju za tricu, samo su tri pogodili od 11 pokušaja. Ostaje dojam da je Zadar ipak igra bolje od gostiju i da je trebao imati veću prednost na poluvremenu. Dobra vijest je da se Brewer vratio na parket i normalno se zagrijava.

TREĆA ČETVRTINA:

Na parket izlaze Stipčević, Johnson, Brewer, Gečevski i Macura, a za goste Erceg, Lazić, Krstović, Protić i Samardžiski. Erceg blokira Gečevskog, a Macura radi treći, i potom četvrti faul u obrani.

Macura svejedno ostaje u igri i igra dobru obranu na Ercegu koji promašuje, ali Johnson pogađa nerezonsku tricu nakon loše odigranog napada. Protić odgovara tricom na drugoj strani. Ponovno Zadar loše igra u napadu, a Macurin zakašnjeli izlazak na šut Ercega ovaj kažnjava tricom za samo -4 gostiju. Gečevski gubi loptu, a Krstović pogađa otvorenu tricu. Gosti su ponovno u igri, jer je prednost Zadra samo 42:41.

Macura ne uspijeva realizirati solo akciju, a Protić promašuje tricu. Stipčević promašuje tricu za Zadrane, a Lazić baca loptu "u bunar". Štimac mijenja Macuru. Zadrani loše reagiraju u nekoliko napada, Gečevski promašuje tricu preko ruke, a potpuni povratak gostiju najavljuje Erceg tricom iz kuta za 42:44. FMP je pogodio četiri trice u nizu i napravio seriju 12:0. Nakon vodstva Zadra 42:32 gosti dolaze do 42:44.

Gosti rade dva faula u istom napadu, ali igra Zadra je već duže vrijeme bezidejna i sterilna. Rezultat je 44:44 nakon polaganja Brewera iz solo akcije, pet minuta prije kraja. Napokon i gosti promašuju jednu tricu, Krstović nije bio uspješan, a još dva faula rade gosti i već su u bonusu.

Johnson pogađa oba slobodna bacanja, a indisponiranog Stipčevića mijenja Barać. Zadar je nakon obrane na čovjeku ponovno prešao na zonu, ali Labović svejedno poentira iz reketa. Promašaj Baraćevog polaganja ispravlja Gečevski tip-in polaganjem.

Zadar igra dobru obranu i gostima ističe vrijeme za napad, a li Zadar je ponovno bez ideje i Brewer promašuje u zadnjoj sekundi napada preko ruke. Gečevski se dobro postavlja u obrani i ponovno ispravlja Štimčev promašaj iz polukontre zakucavanjem. Zadar dolazi do +4, a trener FMP-a Slobodan Klipa zove minutu odmora.

U dvorani je ovoga trenutka oko 4000 gledatelja, a Tornado je po običaju napravio vrlo vruću atmosferu. Zadar i dalje igra 2-3 zonu, ali Erceg je neumoljiv. Pogađa tricu iz kuta, a odgovara mu Brewer tricom. FMP se ne snalazi na zonu, Protić promašuje polaganje preko Gečevskog nakon skoka u napadu, a Johnson iz neizrađenog napada promašuje tricu. Minutu prije kraja Protić pogađa tricu za 53:52, a Brewer promašuje sa sirenom.

Zadar pravi tek treći faul u trećoj dionici igre i ostaje u zonskoj obrani iako gosti sjajno šutiraju tricu. Protić pogađa još jednu, međutim, Brewer se budi i pogađa tricu preko ruke. Sjajan završetak četvrtine za goste je trica Protića od table u zadnjoj sekundi. Gosti vode 58:56 pred posljednjih 10 minuta igre.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Protić izluđuje zadarsku obranu, prolazi pored Brewera i asistira Samardžiskom za zakucavanje. Zadar loše igra u napadu, nema ideje, Gečevski promašuje tricu preko ruke, da bi potom u obrani napravio pogrešku na Ercegu. On promašuje prvo, ali pogađa drugo za vodstvo Beograđana 61:56.

Brewer igra dobru obranu na Protiću koji gubi loptu, Barać promašuje tricu, a Protić pogađa svoju šestu tricu večeras. Brewer mu ekspresno odgovara za -5 Zadra. Gečevski blokira Krstovića, a Protić u obrani radi faul. Petrović zove minutu odmora 7:02 prije kraja. FMP vodi 64:59.

FMP u ovim trenucima, kao i u cijelom drugom poluvremenu igra bolje od Zadra koji je bez ideje i svoje napade uglavnom rješava individualnim akcijama. Gosti rade dva uzastopna faula i ulaze u bonus. To je velika prednost za Zadar, ali Johnson iz solo prodora ne pogađa. Fenomenalni Erceg pogađa preko Štimčeve ruke za +7 FMP-a.

Gečevski smanjuje na 61:66, pet i pol minuta do kraja. FMP gubi loptu u svom napadu, Brewer promašuje iz reketa, ali skače u napadu, promašuje tricu, Zadar skače u napadu, Johnson promašuje, ali Gečevski smanjuje na -3 zakucavanjem iz skoka u napadu. Gečevski blokira Mičića, Johnson pogađa u polukontri. Međutim, Štimac radi četvrti faul na Ercegu. Četiri minute prije kraja Zadar ima zaostatak 65:66.

Odlični Erceg promašuje prvo slobodno bacanje, a drugo pogađa. U dvorani je ludnica, svi su na nogama i ulazimo u neizvjesnu završnicu. Rezultat je 67:67 nakon dva pogođena slobodna bacanja Brewera. Do kraja je 3:40.

Erceg pogađa na dodavanje Labovića iz reketa, a Barać ulazi u dvojbeni prodor i promašuje. Krstović promašuje tricu, a Brewer dobiva dva bacanja nakon izborenog faula iz prodora.

Iskusni Brewer je siguran oba puta, rezultat je 69:69, 2:40 do kraja. Zadar igra čovjeka u obrani, a Erceg promašuje tricu iz kuta. U obrani isti igrač radi pogrešku nad Štimcem nakon promašaja Gečevskog za tricu. Štimac pogađa prvo, promašuje drugo, ali dobiva treći pokušaj nakon što je jedan od FMP-ovih igrača ranije ušao. Treći pokušaj promašuje, ali vrlo borbeni Gečevski uspijeva uhvatiti napadački skok.

Krstović ga faulira i Geč ide na liniju slobodnih bacanja. Zadar prelazi u vodstvo, jer je Geč oba puta siguran. Zadar vodi 72:69, dvije minute do kraja.

Gečevski igra nogom u obrani i FMP dobiva novi napad. Zadar igra fenomenalnu obranu, Jeremić je uputio šut s pet i pol metara koji nije dotaknuo obruč i Zadar ima napad. FMP zove time-out. Zadar je u boljem ritmu, gosti kao da su se prepali vrlo bučne publike.

Zadar ima vodstvo 72:69, minutu i pol prije kraja, a na južnoj tribini je zapaljena baklja. Na istočnoj tribini gori još jedna baklja i postrojba specijalne policije ulazi na tribinu, ali igra se nastavlja. Štimčeva trica iz kuta je doslovno iscurila iz obruča, a Protić u slijedećem napadu ide na prodor i dobiva dva slobodna bacanja.

Aco Petrović zove minutu odmora 58 sekundi prije kraja. Ludnica u dvorani ne utječe na mladog Protića koji pogađa oba slobodna bacanja i Zadar ima samo +1.

Junak prve utakmice Pankracije Barać ima dva bacanja. Ne pogađa prvo, kao ni drugo. Gosti odlično igraju zadnji napad i Labović poentira na asistenciju odličnog Protića. Aco Petrović zove time-out 16 sekundi do kraja. Rezultat je 72:73.

Zadnji napad Zadra Protić radi faul na Breweru. Amerikanac ima dva bacanja 10 sekundi do kraja. Prvo pogađa, kao i drugo. ZADAR JE NA FINAL FOURU!!! Gosti kao da su se prepali ludnice na tribinama, Protić je loše dodao Ercegu, lopta je došla blizu centra, Labović je pokušao dodati iza leđa, ali Brewer siječe loptu i tada sirena označava kraj susreta.

Trener Petrović je kao u transu, oduševljeno se popeo na reklamne panoe i pozdravljao publiku. Susret je završen rezultatom 74:73, a junak utakmice je sjajni Corey Brewer koji nije pokazao ni najmanje znakove nervoze u završnici i u još jednoj drami u Jazinama rutinirano stavio posljednja dva slobodna bacanja za pobjedu Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.