Teška ozljeda Hrvoja Ćustića zasjenila pobjedu Zadra
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 29.3.2008 u 19:47.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport (Arhiva)


T – Com Prva HNL
26.kolo

NK ZADAR – NK CIBALIA 1:0 (0:0)
Zadar, Stadion Stanovi
Gledatelja 2000
Suci: Alen Gerek (Zabok)
Danijel Janošević (Zagreb)
Andrija Olujić (Zagreb)

4.sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

Strijelac: Mitrović 79. minuta


Teška ozljeda Ćustića zasjenila pobjedu Zadra protiv Cibalie


Sve što se danas događalo na travnjaku u Stanovima, a da je vezano uz samu igru manje je bitno u odnosu na ono što se dogodilo u četvrtoj minuti susreta. Naime nakon duela sa mladim nogometašem Cibalije Tomislavom Jurićem, kojem je ovo ujedno bio premijerni nastup u prvoj ligi, igrač Zadra Hrvoje Ćustić svom je silinom udario glavom u zid pored igrališta.

Uslijedila je vrlo uznemirujuća scena jer su igrači obje momčadi pohitali prema nesretnom igraču te pozvali liječničku službu da mu hitno pomogne. Intervencija je trajala oko 3-4 minute te je bočni nogometaš Zadra kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Zvuk sirene jasno je odavao koliko je situacija ozbiljna. Kasnije smo doznali i službenu informaciju iz kluba koja govori da je Ćustić u vrlo teškom stanju, ali izvan životne opasnosti.

Utakmica je nastavljena pomalo pod šokom zbog nesretnog događaja, a na prvu priliku moralo se pričekati do desete minute kada Župan dobrim ubačajem pronalazi Eleza, igrača koji je zamijenio Ćustića, ali ovaj ne zahvaća loptu kako bi želio, te prilika propada. U petnaestoj minuti klupa domaćih i drugi put mora prinudno mijenjati igrača.

Ovaj put zbog problema s preponama igru napušta Josip Bilaver, a umjesto njega u igru ulazi Valerio Balašković. Minutu nakon toga Surać slabo puca sa 18 metara što Antolović lako hvata. Udarci iz kuta velika su boljka Cibalijine igre u zadnje vrijeme što se potvrdilo i ovoga puta, jer prilikom svakog kornera domaćih, gosti su vrlo panično reagirali.

Tako je u 21. minuti nakon Tomasovog ubačaja i gužve ispred gola gostiju, lopta došla do Balaškovića na nekih 4-5 metara ali Antolović vrlo dobro brani njegov udarac glavom. Nešto kasnije još bolja situacija za domaće. Tomasov sjajno gura Terkeša samog ispred golmana Cibalije, ali ovaj odlazi previše ukoso, te malo ometan udara visoko iznad gola.

Do odmora još smo zabilježili bezopasne udarce Župana i Suraća, ali i jedan vrlo dobar Tomasova sa 16 metara kada Terkeš ne uspijeva podmetnuti glavu i skrenuti loptu u mrežu.

Drugi dio bio je dosta manje sadržajan od prvog, ali u njemu je ipak rješen pobjednik susreta. Zadar i dalje kontrolira igru, ima i više loptu u nogama, a Cibalia samo iz kontri traži svoju priliku da iznenadi domaćine. Iz malo prilika izdvajaju se udarac Župana s deset metara iskosa u Antolovića, te vrlo jak Elezov udarac nakon odbijene lopte koji je otišao preko gola.

S druge strane Malčić je dva puta pokušao iz slobodnih udaraca, ali to je bilo ili slabo ili neprecizno. Ulazak Mitrovića ovoga se puta pokazao kao pun pogodak jer je u 79. minuti taj često osporavani igrač primio loptu od Župana te sa desetak metara prizemnim udarcem naciljao donji desni kut Cibalijinog gola i doveo Zadar u vodstvo drugim ovosezonskim pogotkom.

Do kraja ništa značajno, jedino možda slobodni udarac Tomasova iskosa, kojeg je Antolović bez problema obranio.

Zadar je nastavio uspješan niz kod kuće, te i dalje konkurira za najmanje peto mjesto na tablici, a možda i više, što će se vidjeti u sljedeća četiri kola kada igraju redom protiv prva četiri kluba na tablici. Ipak, u ovom trenutku najmanje je važno sve vezano uz nogomet jer se svi nadaju brzom i uspješnom oporavku Hrvoja Ćustića, te njegovom povratku na nogometne terene.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.