Zebić, Milin i Tomasov za ZadarSport: "Idemo na pobjedu"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.3.2008 u 22:26.
ZDNews.hr

Dalibor Zebić - trener Zadra Foto: Hrvoje Bajlo


Danas na Stanovima šestoplasirani Zadar igra protiv Cibalije koja zauzima osmo mjesto na ljestvici Prve HNL. Cibalia je u 13 do sada odigranih utakmica u gostima slavila samo jednom, a interesantan je podatak da od posljednjeg njihove utakmice na Stanovima, Vinkovčani na gostujućim travnjacima skupljaju samo poraze.

Unatoč svemu tome, Zadru treba pobjeda za mir pred neke teže utakmice koje im slijede i oni su toga svjesni: "Imamo obavezu uzeti sva tri boda i osigurati si mirnoću. Ne bih rekao da je bod protiv Osijeka neuspjeh, ali nismo sačuvali vodstvo, nismo iskoristili neke šanse i sada protiv Cibalije idemo na pobjedu kojom bismo si osigurali mir pred seriju dosta teških utakmica. U četiri kola igramo protiv četiri prvoplasirane momčadi i svjesni smo da nam tu neće biti nimalo lagano. Zato su nam potrebna tri boda protiv Cibalije danas", rekao je trener Zebić koji će i ovu utakmicu zbog kazne odgledati s tribina.

Trener Zebić nije previše zabrinut Županom i Mitrovićem koji prolaze kroz manje krize i siguran je da će oni doći na svoje: "Župan igra bez golova i asistencija i zbog toga to drukčije izgleda, ali on je žrtva formacije s dva napadača. Zadovoljan sam njime, ali ne sumnjam da će se on vratiti na razinu forme iz prvog dijela sezone. Mitrovića trebamo "istrpjeti" i biti strpljivi s njim jer je on mlad igrač. Terkeš je prošle godine koji promašivao i veće prilike nego što Mitrović sada promašuje, a sada je prvi strijelac lige. Zbog toga vjerujem da će se i Mitroviću otvoriti".

Zadovoljan je izvedbama Gregova u njegovim prvim utakmicama u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa: "Gregov je pošten i dobro radi na treningu. Malo je impresioniran što je normalno i treba biti strpljiv i s njim kao i s Rašom i Krunešom za koje se također nadam da će dobiti priliku".

"Moramo sve napraviti da ova momčad ostane na okupu, da se još pojačamo i stabiliziramo u novoj sezoni. Imamo više zanimljivih igrača za potencijalne kupce, ali vjerujem da se neće dogoditi egzodus koji se dogodio Šibeniku prošle sezone", zaključio je Zebić.

"Nismo iskoristili prilike protiv Osijeka koje smo trebali zabiti, ali to više nije bitno i sada razmišljamo samo o Cibaliji. Ako uđemo u utakmicu kao što smo ušli i u većini utakmica na Stanovima ove sezone, ne sumnjam da ćemo uzeti sva tri boda i da će publika biti zadovoljna našom izvedbom", najavio je današnju utakmicu Marin Tomasov.

Više mu odgovara igra s jednim napadačem: "Draža mi je formacija s jednim napadačem, jer imam više slobode i manje se trebam posvetiti obrambenim zadacima, ali smatram da Mitrović i Terkeš u paru mogu jako dobro funkcionirati".

Unatoč tome što ga je Bilić nedavno spomenuo, Marin je ostao čvrsto s obje noge na zemlji: "Nije moje da pričam nego da radim, ali nadam se da ću se uspjeti nametnuti izborniku svojim igrama".

"Idemo na pobjedu tako da definitivno osiguramo opstanak, jer nam je to najvažnije u ovim trenucima. Također, pobjeda bi nam vratila poljuljano samopouzdanje. Da smo pobijedili Osijeka i sutra Cibaliju, bili bismo u igri za treće mjesto, ali što je tu je, trebamo zadržati peto mjesto, što mislim da je realno. Snagu našeg kolektiva potvrđuje i Terkeš kao prvi strijelac lige i Tomasov kojeg je Bilić spomenuo u kontekstu A-reprezentacije. Također bih volio da Subašić dođe na taj popis, a u najbolju BiH vrstu bi mogao ući i Terkeš", rekao je Ferdo Milin.

"Za igrače bi bilo dobro da odu i osiguraju si egzistenciju, a možebitne ponude za njih su samo potvrda dobrog i sustavnog rada našeg stručnog stožera za koji ne sumnjam da će i u dogledno vrijeme izbaciti još ponekog igrača za prvi sastav. Maruna, Jerbić i Mišlov su po meni prvi kandidati, a za potonjeg se nadam da će dobiti još veću priliku u budućnosti", zaključio je Milin.

Utakmica se igra s početkom u 15 sati, a Zadar će u ovoj utakmici pokušati doći do sva tri boda koja bi im donijela prijeko potrebnu mirnoću. U dvije ovosezonske utakmice s Vinkovčanima igrači Dalibora Zebića imaju jednu pobjedu ostvarenu u Vinkovcima i jedan remi na Stanovima. Nadajmo se da će danas ovom domaćem remiju dodati i pobjedu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.